Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Fudgy chocolade brownie met hazelnoten en gezouten karamel

Fudgy chocolade brownie met hazelnoten en gezouten karamel

Dit recept is van: Lokyee1

  1. Fudgy chocolade brownie met hazelnoten en gezouten karamel
  2. Fudgy chocolade brownie met hazelnoten en gezouten karamel
Item 1 of 2
Fudgy chocolade brownie met hazelnoten en gezouten karamel
info
Benodigdheden
Stappen
Deze fudgy chocolade brownies met gezouten karamel en knapperige hazelnoten zijn pure verwennerij! De combinatie van chocolade en het zoute van de karamel is echt onweerstaanbaar, en de hazelnoten geven een heerlijke crunch. Toen ik ze laatst maakte, waren ze binnen no time op!
20 min.Bereidingstijd
25 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Ook erg lekker om witte chocolade door de brownie heen te mixen!
Zoete receptenBrownies

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade
  • 150 g ongezouten boter
  • 200 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 125 g bloem
  • 30 g cacaopoeder

 

  • 1 tl vanille-extract
  • snufje zout
  • kant en klare karamel pasta
  • grof zeezout/zeezout vlokken
  • 100 g geroosterde hazelnoten (heel)

Keukenspullen

  • browniebakvorm

Stappen

Stap: 1

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een vierkante bakvorm (ongeveer 20x20 cm) met bakpapier.

Stap: 2

Smelt de chocolade en boter samen au bain-marie of in korte intervallen in de magnetron. Roer goed tot het een glad mengsel is en laat het iets afkoelen.

Stap: 3

Klop de eieren en suiker in een aparte kom luchtig en licht van kleur, ongeveer 2-3 minuten.

Stap: 4

Voeg het chocolade-botermengsel langzaam toe aan het eimengsel terwijl je blijft mixen. Voeg daarna het vanille-extract toe

Stap: 5

Zeef de bloem, cacaopoeder en zout boven het mengsel en spatel het voorzichtig door elkaar tot alles goed gemengd is.

Stap: 6

Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak de brownie in het midden van de oven voor ongeveer 20-25 minuten, of totdat een prikker er schoon uitkomt maar de binnenkant nog een beetje fudgy is. Laat volledig afkoelen.

Stap: 7

Meng de karamelpasta met wat zout. Verdeel de gezouten karamel over de afgekoelde brownie. Zorg ervoor dat de laag gelijkmatig is verdeeld. (gebruik zoveel je wilt)

Stap: 8

Bestrooi de brownie met geroosterde hazelnoten en druk ze lichtjes in de karamel. Als je van extra zout houdt, strooi dan wat zeezoutvlokken over de karamel.

Stap: 9

Laat de brownie opstijven in de koelkast voor ongeveer een uur, zodat de karamel steviger wordt en het geheel makkelijker te snijden is.

Over dit recept

Dit recept is van Lokyee1

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.