Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C). Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.
Verdeel de hazelnoten (300 g) over de bakplaat en rooster 10 minuten in de oven. Verhit een pan met dikke bodem en smelt de kristalsuiker (200 g) op middelhoog vuur. Roer met een metalen lepel zodra het begint te smelten en karamelliseer tot de suiker helder en goudbruin kleurt. Neem de pan van het vuur en schenk 2/3 van de karamel over 2/3 van de hele hazelnoten op de bakplaat. Laat minimaal 10 minuten uitharden, breek in schotsen en maal samen met 1 eetlepel zonnebloemolie in een keukenmachine of hakmolen tot het ongeveer zo grof als broodkruim is. Dit is je hazelnoot-praline vulling.
Hak de resterende 1/3 hazelnoten grof en leg opnieuw op een bakpapier. Verdeel de resterende karamel met behulp van een lepel over de grof gehakte hazelnoten in rustieke karamelstrepen. Laat dit 10 minuten uitharden en breek in grove stukken.
Bereid ondertussen het browniebeslag. Mix eerst de boter (50 g) tot een romige crème. Voeg de browniemix (1 pak) en het water (100 ml) toe en meng alles met een mixer op de laagste stand door elkaar. Mix hierna nog 1 minuut op middelhoge snelheid tot een glad beslag. Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de bakvorm.
Schep een laag hazelnoot-praline bovenop het beslag en verdeel hierover het resterende browniebeslag. Plaats de brownies in het midden van de oven en bak in ongeveer 40 minuten gaar.
Leg ondertussen een vel bakpapier op bijv. een bakplaat. Verwarm het Duo Glazuur Choco (1 zakje) goed ondergedompeld minimaal 10 minuten in een kom met heet (gekookt) water. Haal het zakje vervolgens voorzichtig uit het water en kneed goed door. Knip de bovenkant eraf en verdeel voorzichtig over het bakpapier. Laat afkoelen en breek in schotsen.
Laat de brownies iets afkoelen en decoreer met de karamelhazelnoot brokken en de duo glazuur stukken.
Voor een mooi patroon in de chocoladedecoratie haal je een satéprikker eerst horizontaal en hierna verticaal door de gesmolten chocolade.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.