Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Krokante hazelnoot karamel brownies

Zo maak je van Brownies een bijzonder gebakje. Met chocoschotsen en hazelnoten karamel.

Bereiden

30 min

Baktijd

40 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8 stukjes

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.

Hazelnoot praline maken

  1. Stap 2

    • 300 g hazelnoten

    Verdeel de hazelnoten over de bakplaat en rooster 10 minuten in de oven.

  2. Stap 3

    • 200 g kristalsuiker

    Verhit een pan met dikke bodem en smelt de kristalsuiker op middelhoog vuur. Roer met een metalen lepel zodra het begint te smelten en karameliseer tot de suiker helder en goudbruin kleurt.

  3. Stap 4

    • 1 el zonnebloemolie

    Neem de pan van het vuur en schenk 2/3 van de karamel over 2/3 van de hele hazelnoten op de bakplaat. Laat minimaal 10 minuten uitharden, breek in schotsen en maal samen met 1 eetlepel zonnebloemolie in een keukenmachine of hakmolen tot het ongeveer zo grof als broodkruim is. Dit is je hazelnoot-praline vulling.

Krokantjes maken

  1. Stap 5

    Hak de resterende 1/3 hazelnoten grof en leg opnieuw op een bakpapier. Verdeel de resterende karamel met behulp van een lepel over de grofgehakte hazelnoten in rustieke karamelstrepen. Laat dit 10 minuten uitharden en breek in grove stukken.

Brownies bereiden

  1. Stap 6

    • 50 g boter

    • 1 pak Dr. Oetker Brownies Choco

    • 100 ml water

    Bereid ondertussen het browniebeslag. Mix eerst de boter tot een romige crème. Voeg de browniemix en het water toe en meng alles met een mixer op de laagste stand door elkaar. Mix hierna nog 1 minuut op middelhoge snelheid tot een glad beslag. Verder de helft van het beslag gelijkmatig over de bakvorm.

  2. Stap 7

    Schep een laag hazelnoot-praline bovenop het beslag en verdeel hierover het resterende laag browniebeslag. Plaats de brownies in het midden van de oven en bak in ongeveer 40 minuten gaar.

Zelfgemaakte chocodecoratie

  1. Stap 8

    • 1 zakje Dr. Oetker Duo Glazuur Choco (wit/bruin)

    Leg ondertussen een vel bakpapier op bijv. een bakplaat. Verwarm het duo glazuur goed ondergedompeld minimaal 10 minuten in een kom met heet (gekookt) water. Haal het zakje vervolgens voorzichtig uit het water en kneed goed door. Knip de bovenkant eraf en verdeel voorzichtig over het bakpapier. Laat afkoelen en breek in schotsen.

    chocopatronen maken

    Voor een mooi patroon in de chocoladedecoratie haal je een satéprikker eerst horizontaal en hierna verticaal door de gesmolten chocolade.

  2. Stap 9

    Laat de brownies iets afkoelen en decoreer met de karamelhazelnoot brokken en de duo glazuur stukken.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.