🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Zomer
      • Brunch
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Verjaardag
      • Regenboog
      • Geboorte
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Zomer Brunch
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Verjaardag Regenboog Geboorte Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Krokante hazelnoot karamel brownies

Krokante hazelnoot karamel brownies

Dit recept is van: Bakken.nl team

Krokante hazelnoot praline brownie
Krokante hazelnoot karamel brownies
Info Benodigdheden Stappen

Zo maak je van Brownies een bijzonder gebakje. Met chocoschotsen en hazelnoten karamel.

30 min. Bereidingstijd
40 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Chocolade Noten Brownies

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Hazelnoten
    300 g
    Hazelnoten
  • Suiker (kristalsuiker)
    200 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Zonnebloemolie
    1 el (eetlepels)
    Zonnebloemolie
  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)

 

  • Dr. Oetker Brownies Choco
    1 Pak
    Dr. Oetker Brownies Choco
  • Water
    100 ml
    Water
  • Dr. Oetker Duo Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Duo Glazuur Choco

Keukenspullen

  • Vierkante bakvorm 18x18 cm
    Vierkante bakvorm 18x18 cm
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C). Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.

2. Hazelnoot praline maken

Verdeel de hazelnoten (300 g) over de bakplaat en rooster 10 minuten in de oven. Verhit een pan met dikke bodem en smelt de kristalsuiker (200 g) op middelhoog vuur. Roer met een metalen lepel zodra het begint te smelten en karamelliseer tot de suiker helder en goudbruin kleurt. Neem de pan van het vuur en schenk 2/3 van de karamel over 2/3 van de hele hazelnoten op de bakplaat. Laat minimaal 10 minuten uitharden, breek in schotsen en maal samen met 1 eetlepel zonnebloemolie in een keukenmachine of hakmolen tot het ongeveer zo grof als broodkruim is. Dit is je hazelnoot-praline vulling.

3. Krokantjes maken

Hak de resterende 1/3 hazelnoten grof en leg opnieuw op een bakpapier. Verdeel de resterende karamel met behulp van een lepel over de grof gehakte hazelnoten in rustieke karamelstrepen. Laat dit 10 minuten uitharden en breek in grove stukken.

4. Brownies bereiden

Bereid ondertussen het browniebeslag. Mix eerst de boter (50 g) tot een romige crème. Voeg de browniemix (1 pak) en het water (100 ml) toe en meng alles met een mixer op de laagste stand door elkaar. Mix hierna nog 1 minuut op middelhoge snelheid tot een glad beslag. Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de bakvorm.

Schep een laag hazelnoot-praline bovenop het beslag en verdeel hierover het resterende browniebeslag. Plaats de brownies in het midden van de oven en bak in ongeveer 40 minuten gaar.

5. Zelfgemaakte chocodecoratie

Leg ondertussen een vel bakpapier op bijv. een bakplaat. Verwarm het Duo Glazuur Choco (1 zakje) goed ondergedompeld minimaal 10 minuten in een kom met heet (gekookt) water. Haal het zakje vervolgens voorzichtig uit het water en kneed goed door. Knip de bovenkant eraf en verdeel voorzichtig over het bakpapier. Laat afkoelen en breek in schotsen.

Laat de brownies iets afkoelen en decoreer met de karamelhazelnoot brokken en de duo glazuur stukken.

Chocopatronen maken

Voor een mooi patroon in de chocoladedecoratie haal je een satéprikker eerst horizontaal en hierna verticaal door de gesmolten chocolade.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.