Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Krokante hazelnoot karamel brownies

Krokante hazelnoot karamel brownies

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Krokante hazelnoot praline brownie
Item 1 of 1
Krokante hazelnoot karamel brownies
info
Benodigdheden
Stappen

Zo maak je van Brownies een bijzonder gebakje. Met chocoschotsen en hazelnoten karamel.

30 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
ChocoladeNotenBrownies

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Hazelnoten
    300 g
    Hazelnoten
  • Suiker (kristalsuiker)
    200 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Zonnebloemolie
    1 el (eetlepels)
    Zonnebloemolie
  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)

 

  • Dr. Oetker Brownies Choco
    1 Pak
    Dr. Oetker Brownies Choco
  • Water
    100 ml
    Water
  • Dr. Oetker Duo Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Duo Glazuur Choco

Keukenspullen

  • Vierkante bakvorm 18x18 cm
    Vierkante bakvorm 18x18 cm
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C). Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.

2. Hazelnoot praline maken

Verdeel de hazelnoten (300 g) over de bakplaat en rooster 10 minuten in de oven. Verhit een pan met dikke bodem en smelt de kristalsuiker (200 g) op middelhoog vuur. Roer met een metalen lepel zodra het begint te smelten en karamelliseer tot de suiker helder en goudbruin kleurt. Neem de pan van het vuur en schenk 2/3 van de karamel over 2/3 van de hele hazelnoten op de bakplaat. Laat minimaal 10 minuten uitharden, breek in schotsen en maal samen met 1 eetlepel zonnebloemolie in een keukenmachine of hakmolen tot het ongeveer zo grof als broodkruim is. Dit is je hazelnoot-praline vulling.

3. Krokantjes maken

Hak de resterende 1/3 hazelnoten grof en leg opnieuw op een bakpapier. Verdeel de resterende karamel met behulp van een lepel over de grof gehakte hazelnoten in rustieke karamelstrepen. Laat dit 10 minuten uitharden en breek in grove stukken.

4. Brownies bereiden

Bereid ondertussen het browniebeslag. Mix eerst de boter (50 g) tot een romige crème. Voeg de browniemix (1 pak) en het water (100 ml) toe en meng alles met een mixer op de laagste stand door elkaar. Mix hierna nog 1 minuut op middelhoge snelheid tot een glad beslag. Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de bakvorm.

Schep een laag hazelnoot-praline bovenop het beslag en verdeel hierover het resterende browniebeslag. Plaats de brownies in het midden van de oven en bak in ongeveer 40 minuten gaar.

5. Zelfgemaakte chocodecoratie

Leg ondertussen een vel bakpapier op bijv. een bakplaat. Verwarm het Duo Glazuur Choco (1 zakje) goed ondergedompeld minimaal 10 minuten in een kom met heet (gekookt) water. Haal het zakje vervolgens voorzichtig uit het water en kneed goed door. Knip de bovenkant eraf en verdeel voorzichtig over het bakpapier. Laat afkoelen en breek in schotsen.

Laat de brownies iets afkoelen en decoreer met de karamelhazelnoot brokken en de duo glazuur stukken.

Chocopatronen maken

Voor een mooi patroon in de chocoladedecoratie haal je een satéprikker eerst horizontaal en hierna verticaal door de gesmolten chocolade.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.