Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Driedubbel verwen cheesecake

Het driedubbel verwen cheesecake recept is echt geweldig om te maken. Hij heet niet voor niks driedubbel verwen cheesecake.

Bereiden

100 min

Baktijd

40 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

14 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Doe een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in.

Bodem maken

  1. Stap 2

    • 250 g tarwebiscuits

    • 150 g boter

    Verkruimel de koekjes. Smelt de boter in een pannetje en roer de koekjes erdoor.

  2. Stap 3

    Verdeel de koekkruimels met boter of de springvorm bodem en druk het aan met de bolle kant van een lepel.

Brownie laag maken

  1. Stap 4

    • 200 g pure chocolade

    Smelt de chocolade au bain marie.

  2. Stap 5

    • 150 g boter (Zacht)

    • 150 g poedersuiker

    • 1 ei

    Meng de boter met de poedersuiker in een kom. Voeg het ei toe en mix het goed door.

  3. Stap 6

    • 75 g Koopmans Patentbloem Kristal

    Voeg beetje bij beetje de bloem toe, terwijl je mixt.

  4. Stap 7

    Als het mengsel egaal is voeg je langzaam de gesmolten chocolade toe. Blijf ondertussen mixen. Zet de mixer op de hoogste stand en klop het luchtig.

  5. Stap 8

    Verdeel het chocolademengsel over de koekjesbodem en strijk het glad.

Cheesecake laag maken

Elektrisch 190°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 9

    • 400 g roomkaas

    • 150 g poedersuiker

    • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

    • 2 eieren

    Klop de roomkaas, poedersuiker, vanillesuiker tot een dik glad beslag. Voeg de eieren een voor een toe en klop na elk ei het beslag even goed door. Voor je het volgende ei toevoegd moet het beslag glad en romig zijn.

  2. Stap 10

    Klop het beslag na het toevoegen van het laatste ei, nog 1 minuut op de hoogste stand. Is de cheesecake vulling luchtig, verdeel het dan over het brownie beslag.

  3. Stap 11

    Bak de cheesecake ongeveer 30-40 minuten. Als de taart stevig aanvoelt en de randen goudbruin zijn is de taart klaar. Laat 'm afkoelen en zet 'm daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

Frambozen mousse maken

  1. Stap 12

    • 250 g frambozen (diepvries of vers)

    • 150 g poedersuiker

    • 1 tl Dr. Oetker Citroen Aroma

    Breng de frambozen met poedersuiker en citroenaroma aan de kook. Roer het goed door. Laat het daarna afkoelen, tot handwarm. (Je zou er met je vinger in kunnen dippen, maar het is nog wel warm).

  2. Stap 13

    • 3 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

    Week ondertussen de gelatine blaadjes ongeveer 5 minuten in koud water.

  3. Stap 14

    Knijp de blaadjes uit.

  4. Stap 15

    Neem een paar lepels van de nog warme frambozen mousse en los de gelatine blaadjes daar in op. Voeg dit toe aan de frambozen mousse.

  5. Stap 16

    Laat de frambozenmousse helemaal afkoelen.

  6. Stap 17

    • 500 ml slagroom

    Klop de slagroom stijf en spatel het door het frambozenmengsel.

  7. Stap 18

    Spatel de frambozenmousse over de cheesecake en laat 'm verder opstijven in de koelkast.

  8. Stap 19

    Versier de cheesecake eventueel met verse frambozen en bosbessen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.