Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Driedubbel verwen cheesecake

Driedubbel verwen cheesecake

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Driedubbel verwen cheesecake
Item 1 of 1
Driedubbel verwen cheesecake
info
Benodigdheden
Stappen

Cheesecake, brownie én frambozenmousse?! Dit cheesecakerecept heeft alles wat je zoekt. Op deze manier kan je jezelf en anderen driedubbel verwennen.

100 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
14Porties
CheesecakeTaartFrambozenVerjaardagBrowniesThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
    250 g
    Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    150 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Pure chocolade
    200 g
    Pure chocolade
  • Boter (op kamertemperatuur)
    150 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Poedersuiker
    450 g
    Poedersuiker
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    75 g
    Koopmans Patentbloem Kristal

 

  • Roomkaas
    400 g
    Roomkaas
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Frambozen
    250 g
    Frambozen
  • Citroen aroma (Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Citroen aroma (Dr. Oetker)
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    3 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Verse slagroom (onbereid)
    500 ml
    Verse slagroom (onbereid)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm Ø26 cm
    Springvorm Ø26 cm
    Bestel dit product online
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Doe een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in.

Verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 170°C).

2. Bodem maken

Verkruimel de tarwebiscuits (250 g). Smelt de boter (150 g) in een pannetje en roer de koekjes erdoor.

Verdeel de koekkruimels met boter of de springvorm bodem en druk het aan met de bolle kant van een lepel.

3. Brownielaag maken

Smelt de pure chocolade (200 g) au bain-marie.

Meng de zachte boter (150 g) met de poedersuiker (150 g) in een kom. Voeg het ei (1 stuks) toe en mix het goed door.

Voeg beetje bij beetje de bloem (75 g) toe, terwijl je mixt.

Als het mengsel egaal is voeg je langzaam de gesmolten chocolade toe. Blijf ondertussen mixen. Zet de mixer op de hoogste stand en klop het luchtig.

Verdeel het chocolademengsel over de koekjesbodem en strijk het glad.

4. Cheesecakelaag maken

Klop de roomkaas (400 g), poedersuiker (150 g), vanillesuiker (1 zakje) tot een dik glad beslag. Voeg de eieren (2 stuks) een voor een toe en klop na elk ei het beslag even goed door. Voor je het volgende ei toevoegt moet het beslag glad en romig zijn.

Klop het beslag na het toevoegen van het laatste ei, nog 1 minuut op de hoogste stand. Is de cheesecakevulling luchtig, verdeel het dan over het browniebeslag.

Bak de cheesecake ongeveer 30-40 minuten. Als de taart stevig aanvoelt en de randen goudbruin zijn is de taart klaar. Laat 'm afkoelen en zet 'm daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

5. Frambozenmousse maken

Breng de frambozen (250 g, diepvries of vers) met poedersuiker (150 g) en Citroen Aroma (1 tl) aan de kook. Roer het goed door. Laat het daarna afkoelen, tot handwarm. (Je zou er met je vinger in kunnen dippen, maar het is nog wel warm).

Week ondertussen de gelatine (3 blaadjes) ongeveer 5 minuten in koud water.

Knijp de blaadjes uit.

Neem een paar lepels van de nog warme frambozenmousse en los de gelatineblaadjes daar in op. Voeg dit toe aan de frambozenmousse.

Laat de frambozenmousse helemaal afkoelen.

Klop de slagroom (500 ml) stijf en spatel het door het frambozenmengsel.

Spatel de frambozenmousse over de cheesecake en laat 'm verder opstijven in de koelkast.

Versier de cheesecake eventueel met verse frambozen en bosbessen.

Meer cheesecake recepten

  1. Roze koek cheesecake
    Makkelijk
    4
    20 min.
  2. Driedubbel verwen cheesecake
    Moeilijk
    3
    100 min.
  3. New York Cheesecake
    Moeilijk
    4
    40 min.
  4. Cheesecake on a stick
    Moeilijk
    4
    45 min.
  5. Cheesecake met blauwe bessen
    Gemiddeld
    4
    20 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.