🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Driedubbel verwen cheesecake

Driedubbel verwen cheesecake

Dit recept is van: Bakken.nl

Driedubbel verwen cheesecake
Driedubbel verwen cheesecake
Info Benodigdheden Stappen

Cheesecake, brownie én frambozenmousse?! Dit cheesecakerecept heeft alles wat je zoekt. Op deze manier kan je jezelf en anderen driedubbel verwennen.

100 min. Bereidingstijd
40 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
14 Porties
Cheesecake Taart Frambozen Verjaardag Brownies Thema recepten
3
39 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
    250 g
    Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    150 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Pure chocolade
    200 g
    Pure chocolade
  • Boter (op kamertemperatuur)
    150 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Poedersuiker
    450 g
    Poedersuiker
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    75 g
    Koopmans Patentbloem Kristal

 

  • Roomkaas
    400 g
    Roomkaas
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Frambozen
    250 g
    Frambozen
  • Citroen aroma (Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Citroen aroma (Dr. Oetker)
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    3 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Verse slagroom (onbereid)
    500 ml
    Verse slagroom (onbereid)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm Ø26 cm
    Springvorm Ø26 cm
    Bestel dit product online
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Doe een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in.

Verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 170°C).

2. Bodem maken

Verkruimel de tarwebiscuits (250 g). Smelt de boter (150 g) in een pannetje en roer de koekjes erdoor.

Verdeel de koekkruimels met boter of de springvorm bodem en druk het aan met de bolle kant van een lepel.

3. Brownielaag maken

Smelt de pure chocolade (200 g) au bain-marie.

Meng de zachte boter (150 g) met de poedersuiker (150 g) in een kom. Voeg het ei (1 stuks) toe en mix het goed door.

Voeg beetje bij beetje de bloem (75 g) toe, terwijl je mixt.

Als het mengsel egaal is voeg je langzaam de gesmolten chocolade toe. Blijf ondertussen mixen. Zet de mixer op de hoogste stand en klop het luchtig.

Verdeel het chocolademengsel over de koekjesbodem en strijk het glad.

4. Cheesecakelaag maken

Klop de roomkaas (400 g), poedersuiker (150 g), vanillesuiker (1 zakje) tot een dik glad beslag. Voeg de eieren (2 stuks) een voor een toe en klop na elk ei het beslag even goed door. Voor je het volgende ei toevoegt moet het beslag glad en romig zijn.

Klop het beslag na het toevoegen van het laatste ei, nog 1 minuut op de hoogste stand. Is de cheesecakevulling luchtig, verdeel het dan over het browniebeslag.

Bak de cheesecake ongeveer 30-40 minuten. Als de taart stevig aanvoelt en de randen goudbruin zijn is de taart klaar. Laat 'm afkoelen en zet 'm daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

5. Frambozenmousse maken

Breng de frambozen (250 g, diepvries of vers) met poedersuiker (150 g) en Citroen Aroma (1 tl) aan de kook. Roer het goed door. Laat het daarna afkoelen, tot handwarm. (Je zou er met je vinger in kunnen dippen, maar het is nog wel warm).

Week ondertussen de gelatine (3 blaadjes) ongeveer 5 minuten in koud water.

Knijp de blaadjes uit.

Neem een paar lepels van de nog warme frambozenmousse en los de gelatineblaadjes daar in op. Voeg dit toe aan de frambozenmousse.

Laat de frambozenmousse helemaal afkoelen.

Klop de slagroom (500 ml) stijf en spatel het door het frambozenmengsel.

Spatel de frambozenmousse over de cheesecake en laat 'm verder opstijven in de koelkast.

Versier de cheesecake eventueel met verse frambozen en bosbessen.

Meer cheesecake recepten

Roze koek cheesecake
Makkelijk
4
20 min.
Driedubbel verwen cheesecake
Moeilijk
3
100 min.
New York Cheesecake
Moeilijk
4
40 min.
Cheesecake on a stick
Moeilijk
4
45 min.
Cheesecake met blauwe bessen
Gemiddeld
4
20 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.