Cheesecake, brownie én frambozenmousse?! Dit cheesecakerecept heeft alles wat je zoekt. Op deze manier kan je jezelf en anderen driedubbel verwennen.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in.
Verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 170°C).
Verkruimel de tarwebiscuits (250 g). Smelt de boter (150 g) in een pannetje en roer de koekjes erdoor.
Verdeel de koekkruimels met boter of de springvorm bodem en druk het aan met de bolle kant van een lepel.
Smelt de pure chocolade (200 g) au bain-marie.
Meng de zachte boter (150 g) met de poedersuiker (150 g) in een kom. Voeg het ei (1 stuks) toe en mix het goed door.
Voeg beetje bij beetje de bloem (75 g) toe, terwijl je mixt.
Als het mengsel egaal is voeg je langzaam de gesmolten chocolade toe. Blijf ondertussen mixen. Zet de mixer op de hoogste stand en klop het luchtig.
Verdeel het chocolademengsel over de koekjesbodem en strijk het glad.
Klop de roomkaas (400 g), poedersuiker (150 g), vanillesuiker (1 zakje) tot een dik glad beslag. Voeg de eieren (2 stuks) een voor een toe en klop na elk ei het beslag even goed door. Voor je het volgende ei toevoegt moet het beslag glad en romig zijn.
Klop het beslag na het toevoegen van het laatste ei, nog 1 minuut op de hoogste stand. Is de cheesecakevulling luchtig, verdeel het dan over het browniebeslag.
Bak de cheesecake ongeveer 30-40 minuten. Als de taart stevig aanvoelt en de randen goudbruin zijn is de taart klaar. Laat 'm afkoelen en zet 'm daarna minimaal 2 uur in de koelkast.
Breng de frambozen (250 g, diepvries of vers) met poedersuiker (150 g) en Citroen Aroma (1 tl) aan de kook. Roer het goed door. Laat het daarna afkoelen, tot handwarm. (Je zou er met je vinger in kunnen dippen, maar het is nog wel warm).
Week ondertussen de gelatine (3 blaadjes) ongeveer 5 minuten in koud water.
Knijp de blaadjes uit.
Neem een paar lepels van de nog warme frambozenmousse en los de gelatineblaadjes daar in op. Voeg dit toe aan de frambozenmousse.
Laat de frambozenmousse helemaal afkoelen.
Klop de slagroom (500 ml) stijf en spatel het door het frambozenmengsel.
Spatel de frambozenmousse over de cheesecake en laat 'm verder opstijven in de koelkast.
Versier de cheesecake eventueel met verse frambozen en bosbessen.