Super verwenbrownies! Fudge, chocoglazuur en pinda's maken deze brownie onweerstaanbaar.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C). Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.
Smelt de boter (60 g) in een steelpan. Haal het van het vuur en meng het zakje Dr. Oetker Mix voor Kruimelbodem erdoor. Verdeel het kruimeldeeg over de bodem van de bakvorm en druk het aan met de bolle kant van de lepel.
Snijd de blokjes fudge (100 g) horizontaal door midden. Verdeel de fudge blokjes over de kruimelbodem.
Mix de boter (50 g) tot een romige crème.
Voeg de browniemix uit het pak Dr. Oetker Brownies Choco en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer op de laagste stand door elkaar. Mix nog 1 minuut op de middelhoge snelheid door tot een glad beslag.
Giet het browniebeslag voorzichtig op de koekbodem met fudge. Plaats de brownie 40 minuten in de voorverwarmde oven en laat vervolgens goed afkoelen.
Breng water aan de kook en schenk het water in een kom. Leg het zakje Dr. Oetker Glazuur Choco minuten in het hete water, zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.
Haal het zakje uit het water (met een theedoek) en kneed het glazuur goed door.
Knip de bovenkant van het zakje af (zie kniprand) en giet het vloeibare glazuur over de afgekoelde brownies.
Strooi grof gehakte pinda's (handje) over de duo glazuur en klaar is jouw fudge brownies!
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.