Brownie maar dan anders! Voor alle liefhebbers van chocolade brownie deze heerlijke brownierol met een vulling van slagroom, witte chocolade en heerlijke pistachenootjes.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Zorg dat de boter (100 g) op kamertemperatuur is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C).
Voeg beide zakjes met browniemix (2 pakken Dr. Oetker Brownies Choco) en het water (200 ml) toe en meng alles met de mixer op de laagste stand. Mix daarna nog 1 minuut op middelhoge snelheid tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de bakplaat, probeer het egaal uit te smeren zodat het gelijkmatig gaart.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de rol in ongeveer 40 minuten gaar.
Klop ondertussen de slagroom (500 ml) stijf met een klein beetje suiker (2-3 el) en pel de pistachenoten (100 g). Rasp de witte chocolade (1 reep). Haal vervolgens de brownie uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen. Bestrooi een theedoek met een beetje poedersuiker en leg hier de brownie op z'n kop op.
Haal het bakpapier van de brownie en laat nog 5 minuten afkoelen.
Bemeer de hele brownieplak met jam (6 el). Smeer daarop de slagroom en verdeel daarover 2/3 van de witte chocolade en de pistachenoten. Houd de randen vrij!
Rol de brownie met behulp van de theedoek voorzichtig op, deze gaat een beetje scheuren maar dat is niet erg!
Laat even opstijven in de koelkast en garneer dan met slagroom, de resterende nootjes en witte chocolade.