Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Brownierol

Brownierol

Dit recept is van: Danna

  1. brownierol
Item 1 of 1
Brownierol
info
Benodigdheden
Stappen

Brownie maar dan anders! Voor alle liefhebbers van chocolade brownie deze heerlijke brownierol met een vulling van slagroom, witte chocolade en heerlijke pistachenootjes.

30 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
15Porties
BrowniesPistacheWitte chocolade

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Brownies Choco
    2 Stuk(s)
    Dr. Oetker Brownies Choco
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    200 ml
    Water
  • Verse slagroom (onbereid)
    500 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    2.5 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Pistachenoten
    100 g
    Pistachenoten
  • Witte chocolade
    1 Reep
    Witte chocolade
  • Poedersuiker
    1 handje(s)
    Poedersuiker
  • Jam (naar keuze)
    6 el (eetlepels)
    Jam (naar keuze)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Zorg dat de boter (100 g) op kamertemperatuur is.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C).

2. Browniebeslag maken

Voeg beide zakjes met browniemix (2 pakken Dr. Oetker Brownies Choco) en het water (200 ml) toe en meng alles met de mixer op de laagste stand. Mix daarna nog 1 minuut op middelhoge snelheid tot een glad beslag.

Verdeel het beslag over de bakplaat, probeer het egaal uit te smeren zodat het gelijkmatig gaart.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de rol in ongeveer 40 minuten gaar.

3. Vulling en rol maken

Klop ondertussen de slagroom (500 ml) stijf met een klein beetje suiker (2-3 el) en pel de pistachenoten (100 g). Rasp de witte chocolade (1 reep). Haal vervolgens de brownie uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen. Bestrooi een theedoek met een beetje poedersuiker en leg hier de brownie op z'n kop op.

Haal het bakpapier van de brownie en laat nog 5 minuten afkoelen.

Bemeer de hele brownieplak met jam (6 el). Smeer daarop de slagroom en verdeel daarover 2/3 van de witte chocolade en de pistachenoten. Houd de randen vrij!

Rol de brownie met behulp van de theedoek voorzichtig op, deze gaat een beetje scheuren maar dat is niet erg!

Laat even opstijven in de koelkast en garneer dan met slagroom, de resterende nootjes en witte chocolade.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.