Luxe brownies! Lekkere combinatie voor de Kerst: chocolade met cranberry's en sinaasappel.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C). Vouw de randjes van de bijgeleverde bakvorm niet om, maar laat ze omhoog.
Pers de sinaasappel (1 stuk) uit en vul het sap aan met water tot 100 ml. Was de cranberry's (150 g) en dep ze droog.
Bereid de bakmix (1 pak Dr. Oetker Brownies Choco) volgens de aanwijzingen met extra boter (75 g), extra zelfrijzend bakmeel (75 g), het aangelengde sinaasappelsap (in plaats van water) en het ei (1 stuk). Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
Mix de boter tot een romige creme. Voeg de browniemix en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de middelhoge snelheid door tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Schep de cranberry's door het beslag en schep het beslag in de bakvorm.
Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies gaar in ca. 40 minuten.Laat de brownies goed afkoelen in de vorm, voordat je deze verwijdert.
De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt is en de binnenkant nog licht vochtig is. De satéprikker moet er niet schoon uitkomen: dan zijn ze te droog. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm, voordat je deze verwijdert.
Klop de slagroom (200 ml) met vanillesuiker (1 zakje) en kaneel (1 el) tot het stevig is, schep het in een kannetje. Snijd de Kerstbrownies in 12 stukken en serveer de slagroom er bij.