Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Cheesecake brownie met kersen

Romige cheesecake, smeuïge brownies en friszure kersenvulling. Een waanzinnige combinatie. Met dit recept bak je de lekkerste brownies ever!

Bereiden

25 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 traktaties

Voorbereiden

Elektrisch 175°C / Hetelucht 175°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

Brownie mengsel maken

  1. Stap 2

    • 175 g basterdsuiker

    • 150 g boter (zacht, gesmolten)

    Klop met de mixer met garden de suiker met de boter.

  2. Stap 3

    • Stand 4 ei (M)

    Voeg 1 voor 1 de eieren toe.

  3. Stap 4

    • 150 g bloem

    • 100 g cacao

    • 0,5 tl zout

    • 1 tl Dr. Oetker Backin

    Meng de bloem met het cacaopoeder, zout en bakpoeder. Zeef het boven het botermengsel en spatel tot een gladde massa.

Cheesecake mengsel maken

  1. Stap 5

    • 250 g roomkaas

    • 1 ei

    • 65 g suiker

    Mix de roomkaas, het ei en de suiker tot een gladde massa.

Brownie cheesecake bakken

  1. Stap 6

    Leg een bakpapiertje in de bakvorm en giet hierop de helft van het brownie beslag.

  2. Stap 7

    • 0,5 blik kersenvlaaivulling

    Verdeel de kersen vlaaivulling over het browniebeslag en giet daarop het cheesecakebeslag.

  3. Stap 8

    Als laatste verdeel je het overgebleven browniebeslag weer over de kersen en de cheesecake.

  4. Stap 9

    Bak ongeveer 35 minuten in de oven en laat afkoelen voor je de brownie cheesecake met kersen snijdt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.