Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Grand dessert

Grand dessert

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Grand Dessert
Item 1 of 1
Grand dessert
info
Benodigdheden
Stappen

Maak heel eenvoudig een prachtig Grand Dessert. Steel deze feestdagen de show met dit heerlijke nagerecht. Enne... niet verder vertellen dat het zo makkelijk is om te maken ;-)!

15 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
6Porties
DessertsKerstHazelnotenBrowniesChocoladeMonChouThema receptenDesserts

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Brownies Choco
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Brownies Choco
  • Water
    100 ml
    Water
  • Dr. Oetker Glazuur Wit
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Wit
  • Citroen
    1 Stuk(s)
    Citroen
  • MonChou®
    250 g
    MonChou®
  • Suiker (kristalsuiker)
    3 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Cake (kant en klaar)
    1 Stuk(s)
    Cake (kant en klaar)
  • Dr. Oetker Hazelnoten (geroosterd)
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Hazelnoten (geroosterd)
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Dr. Oetker Glamour Mix
    1 flesje(s)
    Dr. Oetker Glamour Mix
  • Verse slagroom (onbereid)
    125 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Chocolade
    50 g
    Chocolade
  • Frambozen
    1 Bakje(s)
    Frambozen

Keukenspullen

  • Glas
    6 Stuk(s)
    Glas
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Rasp
    Rasp
  • Uitsteekvormpje (ster)
    Uitsteekvormpje (ster)
    Bestel dit product online
  • Uitsteekvormpje rond Ø2 cm
    Uitsteekvormpje rond Ø2 cm
  • Uitsteekvormpje rond Ø6 cm
    Uitsteekvormpje rond Ø6 cm
  • Vork
    Vork

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 160°C).

2. Brownies bakken

Mix de boter (50 g) tot een romige crème.

Voeg de Dr. Oetker Brownies Choco mix (1 pak) en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid door tot een glad browniesbeslag.

Verdeel het browniesbeslag gelijkmatig over de bakvorm. Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies gaar in ca. 40 minuten. Laat de brownies goed afkoelen.

3. Witte sterren met citroen

Leg het Dr. Oetker Glazuur wit (1 zakje) witte glazuur 10 minuten in warm water.

Rasp de schil van de citroen (1 stuks) en pers het sap uit. Klop de MonChou (250 g) zacht samen met het citroensap en de suiker (2 el).

Snijd de cake (1 stuks, kant en klaar) horizontaal doormidden in 2 gelijke plakken. Druk 6 sterren uit elke plak. Bewaar de cake-restanten voor later gebruik.

Bestrijk de helft van de sterren met het MonChou-citroenmengsel en druk de overgebleven sterren erbovenop. Leg de sterren op een rooster en schenk het witte glazuur eroverheen. Garneer de cakesterren met de citroenrasp.

4. Chocoladedonut met hazelnoot

Hak de Dr. Oetker geroosterde hazelnoten (1 zakje) grof.

Leg het Dr. Oetker Glazuur Choco (1 zakje) tien minuten in heet water, zodat het zacht wordt.

Druk 6 rondjes (6 cm) uit de brownie en druk uit het midden een rondje van 2 cm. Bewaar de brownie-restanten voor later gebruik.

Leg de donutbrownies op een rooster en schenk de Dr. Oetker Glazuur Choco erover. Garneer direct met de hazelnoten en de Dr. Oetker Glamour Mix (1 flesje).

5. Chocolade-frambozentrifle

Klop met een mixer de slagroom (125 ml) samen met de suiker (1 el) stijf.

Verkruimel de cake-restanten en de brownie-restanten grof.

Vul de bodem van 6 (borrel)glaasjes met de browniekruimels, schep er 1 eetlepel slagroom bovenop, volg met een laagje frambozen (1 bakje), een laagje cake kruimels, schep er een eetlepel slagroom bovenop en sluit af met frambozen. Garneer de trifles met de geraspte chocolade (50 g).

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.