Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Grand dessert

Maak heel eenvoudig een prachtig Grand Dessert. Steel deze feestdagen de show met dit heerlijke nagerecht. Enne...niet verder vertellen dat het zo makkelijk is om te maken ;-)

Bereiden

15 min

Baktijd

40 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

6 porties

Voorbereiden

Elektrisch 175°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

Brownies bakken

  1. Stap 2

    • 50 g boter

    Mix de boter tot een romige crème.

  2. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Brownies Choco

    • 100 ml water

    Voeg de browniemix en het water toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.

  3. Stap 4

    Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid door tot een glad browniesbeslag.

  4. Stap 5

    Verdeel het browniesbeslag gelijkmatig over de bakvorm. Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies gaar in ca. 40 minuten. Laat de Brownies goed afkoelen.

Witte sterren met citroen

  1. Stap 6

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit

    Leg het zakje witte glazuur 10 minuten in warm water.

  2. Stap 7

    • 1 citroen

    • 250 g MonChou

    • 2 el suiker

    Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Klop de Monchou zacht samen met het citroensap en de suiker.

  3. Stap 8

    • 1 cake (kant en klaar)

    Snijd de cake horizontaal doormidden in 2 gelijke plakken. Druk 6 sterren uit elke plak. Bewaar de cake restanten voor later gebruik.

  4. Stap 9

    Bestrijk de helft van de sterren met het Monchou-citroenmengsel en druk de overgebleven sterren erbovenop. Leg de sterren op een rooster en schenk het witte glazuur eroverheen. Garneer de cakesterren met de citroenrasp.

Chocolade donut met hazelnoot

  1. Stap 10

    • 1 zakje Dr. Oetker Hazelnoten (geroosterd)

    Hak de hazelnoten grof.

  2. Stap 11

    Leg het chocoglazuur tien minuten in heet water, zodat het zacht wordt.

  3. Stap 12

    Druk 6 rondjes (6cm) uit de brownie en druk uit het midden een rondje van 2 cm. Bewaar de brownie restanten voor later gebruik.

  4. Stap 13

    • 1 flesje Dr. Oetker Glamour Mix

    Leg de donut brownies op een rooster en schenk de glazuur choco erover. Garneer direct met de hazelnoten en de glamourmix.

Chocolade-frambozen triffle

  1. Stap 14

    • 125 ml slagroom

    • 1 el suiker

    Klop met een mixer de slagroom samen met de suiker stijf.

  2. Stap 15

    Verkruimel de cake restanten en de brownie restanten grof.

  3. Stap 16

    • 50 g chocolade (geraspt)

    Vul de bodem van 6 borrelglaasjes met de browniekruimels, schep er 1 eetlepel slagroom bovenop, volg met een laagje frambozen, een laagje cake kruimels, schep er een eetlepel slagroom bovenop en sluit af met frambozen. Garneer de triffles met de geraspte chocolade.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.