🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Grand dessert

Grand dessert

Dit recept is van: Bakken.nl team

Grand Dessert
Grand dessert
Info Benodigdheden Stappen

Maak heel eenvoudig een prachtig Grand Dessert. Steel deze feestdagen de show met dit heerlijke nagerecht. Enne... niet verder vertellen dat het zo makkelijk is om te maken ;-)!

15 min. Bereidingstijd
40 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
6 Porties
Desserts Kerst Hazelnoten Brownies Chocolade MonChou Thema recepten Dessert
4
5 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Brownies Choco
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Brownies Choco
  • Water
    100 ml
    Water
  • Dr. Oetker Glazuur Wit
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Wit
  • Citroen
    1 Stuk(s)
    Citroen
  • MonChou®
    250 g
    MonChou®
  • Suiker (kristalsuiker)
    3 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Cake (kant en klaar)
    1 Stuk(s)
    Cake (kant en klaar)
  • Dr. Oetker Hazelnoten (geroosterd)
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Hazelnoten (geroosterd)
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Dr. Oetker Glamour Mix
    1 flesje(s)
    Dr. Oetker Glamour Mix
  • Verse slagroom (onbereid)
    125 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Chocolade
    50 g
    Chocolade
  • Frambozen
    1 Bakje(s)
    Frambozen

Keukenspullen

  • Glas
    6 Stuk(s)
    Glas
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Rasp
    Rasp
    Productdetails
  • Uitsteekvormpje (ster)
    Uitsteekvormpje (ster)
    Bestel dit product online
  • Uitsteekvormpje rond Ø2 cm
    Uitsteekvormpje rond Ø2 cm
  • Uitsteekvormpje rond Ø6 cm
    Uitsteekvormpje rond Ø6 cm
  • Vork
    Vork

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 160°C).

2. Brownies bakken

Mix de boter (50 g) tot een romige crème.

Voeg de Dr. Oetker Brownies Choco mix (1 pak) en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid door tot een glad browniesbeslag.

Verdeel het browniesbeslag gelijkmatig over de bakvorm. Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies gaar in ca. 40 minuten. Laat de brownies goed afkoelen.

3. Witte sterren met citroen

Leg het Dr. Oetker Glazuur wit (1 zakje) witte glazuur 10 minuten in warm water.

Rasp de schil van de citroen (1 stuks) en pers het sap uit. Klop de MonChou (250 g) zacht samen met het citroensap en de suiker (2 el).

Snijd de cake (1 stuks, kant en klaar) horizontaal doormidden in 2 gelijke plakken. Druk 6 sterren uit elke plak. Bewaar de cake-restanten voor later gebruik.

Bestrijk de helft van de sterren met het MonChou-citroenmengsel en druk de overgebleven sterren erbovenop. Leg de sterren op een rooster en schenk het witte glazuur eroverheen. Garneer de cakesterren met de citroenrasp.

4. Chocoladedonut met hazelnoot

Hak de Dr. Oetker geroosterde hazelnoten (1 zakje) grof.

Leg het Dr. Oetker Glazuur Choco (1 zakje) tien minuten in heet water, zodat het zacht wordt.

Druk 6 rondjes (6 cm) uit de brownie en druk uit het midden een rondje van 2 cm. Bewaar de brownie-restanten voor later gebruik.

Leg de donutbrownies op een rooster en schenk de Dr. Oetker Glazuur Choco erover. Garneer direct met de hazelnoten en de Dr. Oetker Glamour Mix (1 flesje).

5. Chocolade-frambozentrifle

Klop met een mixer de slagroom (125 ml) samen met de suiker (1 el) stijf.

Verkruimel de cake-restanten en de brownie-restanten grof.

Vul de bodem van 6 (borrel)glaasjes met de browniekruimels, schep er 1 eetlepel slagroom bovenop, volg met een laagje frambozen (1 bakje), een laagje cake kruimels, schep er een eetlepel slagroom bovenop en sluit af met frambozen. Garneer de trifles met de geraspte chocolade (50 g).

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.