Maak heel eenvoudig een prachtig Grand Dessert. Steel deze feestdagen de show met dit heerlijke nagerecht. Enne... niet verder vertellen dat het zo makkelijk is om te maken ;-)!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 160°C).
Mix de boter (50 g) tot een romige crème.
Voeg de Dr. Oetker Brownies Choco mix (1 pak) en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid door tot een glad browniesbeslag.
Verdeel het browniesbeslag gelijkmatig over de bakvorm. Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies gaar in ca. 40 minuten. Laat de brownies goed afkoelen.
Leg het Dr. Oetker Glazuur wit (1 zakje) witte glazuur 10 minuten in warm water.
Rasp de schil van de citroen (1 stuks) en pers het sap uit. Klop de MonChou (250 g) zacht samen met het citroensap en de suiker (2 el).
Snijd de cake (1 stuks, kant en klaar) horizontaal doormidden in 2 gelijke plakken. Druk 6 sterren uit elke plak. Bewaar de cake-restanten voor later gebruik.
Bestrijk de helft van de sterren met het MonChou-citroenmengsel en druk de overgebleven sterren erbovenop. Leg de sterren op een rooster en schenk het witte glazuur eroverheen. Garneer de cakesterren met de citroenrasp.
Hak de Dr. Oetker geroosterde hazelnoten (1 zakje) grof.
Leg het Dr. Oetker Glazuur Choco (1 zakje) tien minuten in heet water, zodat het zacht wordt.
Druk 6 rondjes (6 cm) uit de brownie en druk uit het midden een rondje van 2 cm. Bewaar de brownie-restanten voor later gebruik.
Leg de donutbrownies op een rooster en schenk de Dr. Oetker Glazuur Choco erover. Garneer direct met de hazelnoten en de Dr. Oetker Glamour Mix (1 flesje).
Klop met een mixer de slagroom (125 ml) samen met de suiker (1 el) stijf.
Verkruimel de cake-restanten en de brownie-restanten grof.
Vul de bodem van 6 (borrel)glaasjes met de browniekruimels, schep er 1 eetlepel slagroom bovenop, volg met een laagje frambozen (1 bakje), een laagje cake kruimels, schep er een eetlepel slagroom bovenop en sluit af met frambozen. Garneer de trifles met de geraspte chocolade (50 g).
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.