Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Geo cake hearts

Geo cake hearts

Dit recept is van: Annet

  1. Geo cake hearts
  2. Geo cake hearts
Item 1 of 2
Geo cake hearts
info
Benodigdheden
Stappen

Deze geo cake hearts zijn perfect voor Moederdag of Valentijn! Bak smeuïge brownies en geef deze een mooi zoet laagje met candy melts. De hartjes worden gevuld met bavarois en verse aardbeien voor een zomerse verrassing! Smullen!

35 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
6Porties
MoederdagValentijnAardbeiBrowniesFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker brownies choco
    1 Pak
    Dr. Oetker brownies choco
  • Roomboter (of margarine)
    50 g (gram)
    Roomboter (of margarine)
  • Water
    165 ml
    Water
  • Wilton Candy melt
    300 g (gram)
    Wilton Candy melt

 

  • Bavaroismix - Aardbei
    50 g (gram)
    Bavaroismix - Aardbei
  • Slagroom (ongezoet)
    250 g (gram)
    Slagroom (ongezoet)
  • Aardbeien
    100 g (gram)
    Aardbeien
  • Sprinkles (naar keuze)
    Sprinkles (naar keuze)

Keukenspullen

  • Geo hearts bakvorm
    Geo hearts bakvorm
  • Mixer met gardes
    1 Stuk(s)
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Pan en vuurvaste kom
  • Pannenlikker (of spatel)
    Pannenlikker (of spatel)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Brownies bakken

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden. Verwarm de oven voor op elektrische oven 180 °C of heteluchtoven 160 °C.

Mix de boter (50 g) tot een romige crème. Voeg de browniemix en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de brownievorm.

Plaats de brownievorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies in ca. 40 minuten gaar. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm voordat je deze verwijdert.

Verwijder de vorm. Snijdt de brownie horizontaal in tweeën zodat er twee dunne brownies ontstaan. Druk hier met de hartvorm 6 hartjes uit. Deze worden later in het origami harten gebruikt.

2. Candy melt

De Candy melts kunnen in de magnetron of au bain-marie gesmolten worden. Zie hieronder de beschrijving.

Doe de candy melt (300 g) in een magnetronbestendige bak of in een Wilton wegwerp spuitzak. Zet de inhoud van één verpakking candy melt gedurende 1 minuut in de magnetron op 450W, of kies voor de ontdooi stand. Roer grondig in het bakje of kneed de spuitzak goed. Zet het nogmaals in de magnetron en roer of kneed elke 30 seconden tot de candy melt compleet gesmolten zijn tot een glad mengsel. De candy melt kunnen ook au bain-marie worden gesmolten.

Vul de 6 harten met de candy melt en verdeel het zorgvuldig door de gehele harten. Let goed op de randjes. Om de candy melt goed te verdelen kan een kwast of de achterkant van een lepel gebruikt worden.

Herhaal evt. deze handeling wanneer de eerste laag te dun of doorzichtig is.

Laat de laag candy melt uitharden in de koelkast.

Geduld hebben met smelten

Met het smelten van de candy melts is het belangrijk geduld te hebben. Naarmate de candy melts te (snel) heet worden, worden ze ook dikker. Gebruik liever een lage temperatuur om ze te verwarmen.

3. Bavarois maken

Klopt de slagroom (ongezoet, 250 g) totdat het "lobbig" wordt (dus niet te stijf maar op "yoghurt" dikte). Roer in een andere kom bavaroisemix (50 g) en water (65 ml, 20'C) tot een gladde massa. Spatel deze door de lobbige slagroom. De bavarois is nu klaar voor gebruik, na 1 uur wordt het stijf.

4. Origami harten vullen

Neem de origami harten uit de koelkast. Vul de harten met 2 volle eetlepels bavarois. Strijk deze glad. Leg hier bovenop een volle eetlepel aardbeienstukjes. Druk als laatste de brownies harten op de overige vulling. Druk stevig aan. Verwijder evt. bavarois als deze tussen de brownies uitkomt.

Zet de vorm ½ uur in de vriezer.

Haal de vorm uit de vriezer en haal de harten voorzichtig uit de siliconenmal. Leg ze op een schaal of plank.

Smelt een klein beetje candy melt au bain-marie. Trek met de gesmolten Candy melt strepen over de hartjes met een lepel of een spuitzakje. Versier de strepen met de sprinkles.

Klaar om te serveren!

Meer bakken?

Kijk voor roze geometric hearts op DeLeuksteTaartenShop.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.