Francesca van Francesca Kookt: "Het leuke van rocky road is dat je echt helemaal los kunt gaan met decoratie. Niets is te gek en je kunt er ook kliekjes noten, sprinkles, chocolade en zelfs gedroogd fruit mee opmaken die je nog in de voorraadkast hebt liggen, ideaal! Voor deze Kerst Rocky Road Brownies bleef ik natuurlijk goed in kerstsferen, en mijn kleurthema werd groen, rood en wit."
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C) en vorm de brownievorm zoals aangegeven op de verpakking van de bakmix (1 pak Dr. Oetker Brownies Choco).
Mix de boter (50 g) tot een romige crème. Voeg de browniemix en het water (100 ml) toe en meng alles met de (hand)mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de brownievorm en bak ze 35 - 40 minuten in het midden van de oven. Laat daarna afkoelen op een rooster.
Hak de pure chocolade (100 g) grof en schep in een hittebestendige kom. Verhit de slagroom (100 ml) in een steelpannetje tot het kookpunt en schenk daarna over de chocolade. Roer met een kleine garde of pollepel tot de chocolade helemaal gesmolten is en schep de ganache daarna over de brownie.
Decoreer deze rijkelijk met alle decoraties en laat opstijven in de koelkast
Snijd de brownies in 8 langwerpige stukken en serveer op kamertemperatuur.