🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Heerlijke brownies maak je zo! Het zijn bijzondere brownies: door de salted caramelsaus smaken deze brownies niet alleen geweldig, ze zien er ook nog eens lekker uit!
Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.
Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).
Druk de geperforeerde rand van de bijgeleverde bakvorm uit de Dr. Oetker Fudge Brownies Salted Caramel (1 pak) naar beneden.
Klop de boter (135 g, kamertemperatuur) met de mixer zacht, voeg de inhoud van het zakje browniemix en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar.
Mix het geheel met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Schep de helft van dit browniebeslag in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem.
Smelt het resterende klontje boter (35 g) in een steelpannetje. Neem vervolgens het pannetje van het vuur en voeg de schenkstroop (3 el) en de inhoud van het zakje karamelsausmix toe.
Roer alles met een lepel goed door elkaar en meng tot een egale massa. Verdeel deze saus op de eerste laag browniebeslag in de bakvorm. Houd hierbij de randen goed vrij. Bewaar één eetlepel van de saus in het pannetje.
Verdeel het resterende browniebeslag over de karamelsaus.
Plaats de bakvorm op het rooster in de oven en bak de brownies in ongeveer 45 minuten gaar.
Laat de brownies hierna ongeveer 15 minuten afkoelen.
Voeg een eetlepel schenkstroop toe aan de resterende caramelsaus in het steelpannetje en verhit het op middelhoog vuur tot de massa goed vloeibaar is.
Maak met een lepel dunne strepen met deze caramelsaus over de fudge brownie.
Laat de fudge brownies vervolgens goed afkoelen voordat je de vorm op het laatste verwijdert.