Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Brownie lolly's, helemaal from scratch

Brownie lolly's, helemaal from scratch

Dit recept is van: Annet

  1. Brownie lollies met bakmix
Item 1 of 1
Brownie lolly's, helemaal from scratch
info
Benodigdheden
Stappen

Zelf heerlijk smeuïge brownies bakken vanaf de basis! Super lekker en je kunt ze zelf versieren zoals jij het mooist vindt met chocoglazuur, sprinkles, nootjes of hagelslag. Perfect om uit te delen en samen van te genieten

20 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
BrowniesChocolade

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    180 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Pure chocolade
    200 g
    Pure chocolade
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Witte basterdsuiker
    125 g
    Witte basterdsuiker
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 el (eetlepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)

 

  • Bloem
    110 g
    Bloem
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Diverse decoratiestrooisels (Dr Oetker)
    Diverse decoratiestrooisels (Dr Oetker)
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Dr. Oetker Suikeroogjes
    Dr. Oetker Suikeroogjes

Keukenspullen

  • Bakblik (ca. 20 x 30 cm)
    Bakblik (ca. 20 x 30 cm)
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Houten stokjes
    12 Stuk(s)
    Houten stokjes
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 160°C) en vet het bakblik in met boter of een bakspray. Hierna kun je de vorm bekleden met wat bakpapier: twee stroken dwars over elkaar, waarbij je ongeveer 1 cm over iedere rand laat hangen. Zo til je je brownie straks makkelijker uit de bakvorm.

2. Brownies maken

Zet een pannetje op laag vuur. Smelt hierin de boter (180 g) met de pure chocolade (200 g). Laat iets afkoelen.

Mix ondertussen de suiker (125 g witte basterdsuiker en 100 g kristalsuiker) en eieren (3 stuks) luchtig.

Doe de gesmolten chocolade erbij samen met het vanille-aroma (1 el).

Doe daarna in de delen de bloem (110 g) met het zout (snufje) erbij en roer goed door.

Verdeel het beslag over het met bakpapier bekleedde bakblik of schaal en bak in 25 tot 35 minuten in de oven gaar. Laat de brownie hierna goed afkoelen.

Klontjes

Doe de bloem er niet in 1x bij, dan is de kans groot dat je klontjes in het beslag krijgt.

Brownies aansnijden

Om lelijke randen tegen te gaan: houd het mes waarmee je gaat aansnijden eerst 20 seconden onder de hete kraan. Droog vervolgens af met een schone theedoek en snijden maar!

3. Brownie lolly's decoreren

Snijd de brownies in de gewenste vorm, bijvoorbeeld in vierkantjes of rechthoekjes.

Breng water aan de kook en giet dit in een kom. Leg het chocoladeglazuur (1 zakje) minimaal 10 minuten in het hete water en zorg dat het zakje onderblijft. Kneed hiernaar het zakje nog eens goed.

Prik de brownies op een stokje en giet voorzichtig een dun laagje chocoladeglazuur over de brownie lolly's. Leg de lolly’s op bakpapier of een rooster.

Versier de lolly’s als het chocoladeglazuur nog nat is. Teken bijvoorbeeld strepen met decoratiestiften, of strooi er hageslag over. Of misschien heb je nog wat kleine snoepjes of vrolijk decoratiestrooisel in huis? Versieren maar!

Laat het chocolade glazuur even drogen voordat je ze opeet.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.