🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Brownie lolly's, helemaal from scratch

Brownie lolly's, helemaal from scratch

Dit recept is van: Annet

Brownie lollies met bakmix
Brownie lolly's, helemaal from scratch
Info Benodigdheden Stappen

Zelf heerlijk smeuïge brownies bakken vanaf de basis! Super lekker en je kunt ze zelf versieren zoals jij het mooist vindt met chocoglazuur, sprinkles, nootjes of hagelslag. Perfect om uit te delen en samen van te genieten

20 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Brownies Chocolade

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    180 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Pure chocolade
    200 g
    Pure chocolade
  • Ei
    3 stuk(s)
    Ei
  • Witte basterdsuiker
    125 g
    Witte basterdsuiker
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 el (eetlepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)

 

  • Bloem
    110 g
    Bloem
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Diverse decoratiestrooisels (Dr Oetker)
    Diverse decoratiestrooisels (Dr Oetker)
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Dr. Oetker Suikeroogjes
    Dr. Oetker Suikeroogjes

Keukenspullen

  • Bakblik (ca. 20 x 30 cm)
    Bakblik (ca. 20 x 30 cm)
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Houten stokjes
    12 stuk(s)
    Houten stokjes
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 160°C) en vet het bakblik in met boter of een bakspray. Hierna kun je de vorm bekleden met wat bakpapier: twee stroken dwars over elkaar, waarbij je ongeveer 1 cm over iedere rand laat hangen. Zo til je je brownie straks makkelijker uit de bakvorm.

2. Brownies maken

Zet een pannetje op laag vuur. Smelt hierin de boter (180 g) met de pure chocolade (200 g). Laat iets afkoelen.

Mix ondertussen de suiker (125 g witte basterdsuiker en 100 g kristalsuiker) en eieren (3 stuks) luchtig.

Doe de gesmolten chocolade erbij samen met het vanille-aroma (1 el).

Doe daarna in de delen de bloem (110 g) met het zout (snufje) erbij en roer goed door.

Verdeel het beslag over het met bakpapier bekleedde bakblik of schaal en bak in 25 tot 35 minuten in de oven gaar. Laat de brownie hierna goed afkoelen.

Klontjes

Doe de bloem er niet in 1x bij, dan is de kans groot dat je klontjes in het beslag krijgt.

Brownies aansnijden

Om lelijke randen tegen te gaan: houd het mes waarmee je gaat aansnijden eerst 20 seconden onder de hete kraan. Droog vervolgens af met een schone theedoek en snijden maar!

3. Brownie lolly's decoreren

Snijd de brownies in de gewenste vorm, bijvoorbeeld in vierkantjes of rechthoekjes.

Breng water aan de kook en giet dit in een kom. Leg het chocoladeglazuur (1 zakje) minimaal 10 minuten in het hete water en zorg dat het zakje onderblijft. Kneed hiernaar het zakje nog eens goed.

Prik de brownies op een stokje en giet voorzichtig een dun laagje chocoladeglazuur over de brownie lolly's. Leg de lolly’s op bakpapier of een rooster.

Versier de lolly’s als het chocoladeglazuur nog nat is. Teken bijvoorbeeld strepen met decoratiestiften, of strooi er hageslag over. Of misschien heb je nog wat kleine snoepjes of vrolijk decoratiestrooisel in huis? Versieren maar!

Laat het chocolade glazuur even drogen voordat je ze opeet.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.