Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Mueslireep met pruimen

Een zelfgemaakte muesli reep is echt superlekker! In dit recept laat Danna zien hoe zelf de lekkerste mueslirepen bakt. Met dit makkelijke recept bak je twaalf overheerlijke muesli repen.

Bereiden

30 min

Baktijd

35 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 koeken

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 50 g Dr. Oetker Garneeramandelen

    • 50 g ameretti (koekjes)

    Hak de amandelen en de koekjes helemaal fijn in de hakmolen of sla ze klein in een plastic zakje met een deegroller of pan.

Mueslireep maken

  1. Stap 3

    • 1 tl Dr. Oetker Backin

    • 100 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    • 1-2 el maple syrup

    • 150 g muesli

    • Snufje zout

    Meng er het zelfrijzend amandelbakmeel, zout, muesli en bakpoeder en voeg naar smaak maple syrup toe.

  2. Stap 4

    • 150 g boter

    Voeg de blokjes roomboter toe en meng met je handen tot een kruimelig deeg.

  3. Stap 5

    Leg een stuk bakpapier op de bodem van de ovenschaal en verdeel tweederde van de crumble over de bodem. Druk het mueslimengsel aan en bak deze ongeveer 10 minuten. Maak ondertussen de pruimenvulling.

Pruimenvulling maken

  1. Stap 6

    • 2 el Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    • 1 citroen (de rasp)

    • 2 el maple syrup

    • 1 kg pruim

    • 2 el roomboter

    Halveer de pruimen, haal de pitjes eruit en snij de pruimen in stukjes. Meng ze met de maple syrup, amandelmeel, roomboter en rasp van een citroen.

  2. Stap 7

    Haal je ovenschaal uit de oven en verdeel de pruimen over de gebakken bodem. Verdeel de overgebleven crumble hierover en bak nog 30-35 minuten.

  3. Stap 8

    Laat de mueslikoek afkoelen en snijd de mueslikoek dan in blokjes of repen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.