Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).
Hak de amandelen (50 g) en de koekjes (50 g) helemaal fijn in de hakmolen of sla ze klein in een plastic zakje met een deegroller of pan.
Meng er het zelfrijzend amandelbakmeel (100 g), zout (1 snufje), muesli (150 g) en bakpoeder (1 tl) en voeg naar smaak maple syrup (1-2 el) toe.
Voeg de blokjes roomboter (150 g) toe en meng met je handen tot een kruimelig deeg.
Leg een stuk bakpapier op de bodem van de ovenschaal en verdeel twee-derde van de crumble over de bodem. Druk het mueslimengsel aan en bak deze ongeveer 10 minuten. Maak ondertussen de pruimenvulling.
Halveer de pruimen (1 kg), haal de pitjes eruit en snij de pruimen in stukjes. Meng ze met de maple syrup (2 el), amandelmeel (2 el), roomboter (2 el) en rasp van een citroen.
Haal je ovenschaal uit de oven en verdeel de pruimen over de gebakken bodem. Verdeel de overgebleven crumble hierover en bak nog 30-35 minuten.
Laat de mueslikoek afkoelen en snijd de mueslikoek dan in blokjes of repen.