Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Cranberry yoghurttaart

Een prachtige taart voor de Kerst. Lekker bij de koffie, maar ook als toetje.

Bereiden

20 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10 taartpunten

De kruimelbodem maken

  1. Stap 1

    Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

  2. Stap 2

    • 60 g boter

    • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

    Smelt 60 gram boter ineen pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmollten boter.

  3. Stap 3

    Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

  4. Stap 4

    • 100 g cranberrycompote

    • 6 plakken cake (dunne)

    Roer de cranberrycompote los met een handgarde en verdeel 100 gram van de cranberrycompote over de kruimelbodem. Bedek de cranberrycompote met de plakken cake.

Cranberry yoghurttaart maken

  1. Stap 5

    • 500 g volle yoghurt (bosvruchtensmaak)

    • 250 ml slagroom

    • 400 ml water

    Doe de volle bosvruchtenyoghurt, water en slagroom in een kom en klop dit met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

  2. Stap 6

    Voeg het zakje kwarktaartmix toe en kop het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtig kwarktaart mengsel.

  3. Stap 7

    Laat de yoghurttaart tenminste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

  4. Stap 8

    • 250 g cranberrycompote

    • 1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder

    • 4 el water

    Meng ruim een half zakje Dr. Oetker Taartina met 4 eetlepels water. Breng de rest van de cranberrycompote in een steelpannetje aan de kook. Haal het pannetje van het vuur. Giet het Taartina-mengsel erbij en breng het opnieuw aan de kook.

  5. Stap 9

    • Slagroom

    Verdeel de iets afgekoelde cranberrycompote over het middelste deel van de taart. Houdt daarbij ca. 3 cm van de rand vrij. Plaats de taart 15 minuten in de koelkast voordat de taart wordt geserveerd. Decoreer de rand met slagroom.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.