Een prachtige taart voor de kerst. Lekker bij de koffie, maar ook als toetje.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (van 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast. Roer de cranberrycompote (100 g) los met een handgarde en verdeel de cranberrycompote over de kruimelbodem. Bedek de cranberrycompote met de plakken cake (6 dunne plakken).
Doe de volle bosvruchtenyoghurt (500 g), water (300 ml) en slagroom (250 ml) in een kom en klop dit met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Voeg het zakje kwarktaartmix toe en kop het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtig kwarktaartmengsel.
Laat de yoghurttaart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Meng ruim een half zakje Dr. Oetker Taartina met water (4 el). Breng de rest van de cranberrycompote (250 g) in een steelpannetje aan de kook. Haal het pannetje van het vuur. Giet het Taartina-mengsel erbij en breng het opnieuw aan de kook.
Verdeel de iets afgekoelde cranberrycompote over het middelste deel van de taart. Houd daarbij ca. 3 cm van de rand vrij. Plaats de taart 15 minuten in de koelkast voordat de taart wordt geserveerd. Decoreer de rand met slagroom.