Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Cranberry yoghurttaart

Cranberry yoghurttaart

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. cranberry yoghurt kwarktaart
Item 1 of 1
Cranberry yoghurttaart
info
Benodigdheden
Stappen

Een prachtige taart voor de kerst. Lekker bij de koffie, maar ook als toetje.

20 min.Bereidingstijd
150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
10Porties
KerstYoghurtKwarktaartZonder ovenFruitCranberriesThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  •  
    350 g
    Cranberrycompote
  • Cake (kant en klaar)
    6 Plakje(s)
    Cake (kant en klaar)
  •  
    500 g
    Volle yoghurt (bosvruchtensmaak)

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Water
    300 ml
    Water
  • Taartina (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Taartina (Dr. Oetker)
  • Water
    4 el (eetlepels)
    Water
  • Verse slagroom (onbereid)
    Verse slagroom (onbereid)

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. De kruimelbodem maken

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (van 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast. Roer de cranberrycompote (100 g) los met een handgarde en verdeel de cranberrycompote over de kruimelbodem. Bedek de cranberrycompote met de plakken cake (6 dunne plakken).

2. Cranberry-yoghurttaart maken

Doe de volle bosvruchtenyoghurt (500 g), water (300 ml) en slagroom (250 ml) in een kom en klop dit met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Voeg het zakje kwarktaartmix toe en kop het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtig kwarktaartmengsel.

Laat de yoghurttaart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Meng ruim een half zakje Dr. Oetker Taartina met water (4 el). Breng de rest van de cranberrycompote (250 g) in een steelpannetje aan de kook. Haal het pannetje van het vuur. Giet het Taartina-mengsel erbij en breng het opnieuw aan de kook.

Verdeel de iets afgekoelde cranberrycompote over het middelste deel van de taart. Houd daarbij ca. 3 cm van de rand vrij. Plaats de taart 15 minuten in de koelkast voordat de taart wordt geserveerd. Decoreer de rand met slagroom.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.