Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mandarijn biscuitrol

Mandarijn biscuitrol

Dit recept is van: Danna

  1. mandarijn biscuitrol
Item 1 of 1
Mandarijn biscuitrol
info
Benodigdheden
Stappen

Er zijn van die recepten die echt enorm verrassen. Zoals deze mandarijn biscuitrol. Watertanden alleen al bij het zien hiervan...

30 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
BiscuittaartMandarijnenFruitBotercrème

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Dr. Oetker Kleurstoffen
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kleurstoffen
  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei

 

  • Water
    50 ml
    Water
  •  
    5 Stuk(s)
    Mandarijntje
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Abrikozenjam
    3 el (eetlepels)
    Abrikozenjam
  • Dr. Oetker Zachte parels zilver
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Zachte parels zilver

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Spatel of plat mes
  • Lepel
    Lepel
  • Steelpan
    Steelpan
  • Theedoek
    Theedoek

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C).

Bekleed het bakblik met bakpapier.

2. Botercrème bereiden

Klop de zachte roomboter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (125 g) en de Dr. Oetker Mix voor luchtige botercrème (1 zakje) toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt.

Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Kleur de botercrème eventueel oranje met een combinatie van de gele en rode Dr. Oetker kleurstoffen (1 pak).

3. Maak een biscuitbodem

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

Schep 2/3 van het beslag op het bakpapier en smeer deze uit tot een plak van maximaal 1 centimeter. Bak deze in ongeveer 20 minuten gaar en niet bruin.

De rest van het beslag kun je op een tweede bakpapiertje uitsmeren voor een minirolletje.

4. Mandarijn vulling maken

Rasp van 2 mandarijnen (5 stuks) de schil en houd deze apart, schil alle mandarijnen en houdt deze apart.

Klop de slagroom (250 ml) met de suiker (2 el) en spatel hier de mandarijnen schil doorheen.

Verwarm de abrikozenjam (3 el) heel zachtjes in een pannetje tot deze vloeibaar wordt en houdt apart.

5. Mandarijnrol maken

Laat de biscuit helemaal afkoelen op het bakpapier.

Snijdt de randen eraf en leg een schone theedoek op het biscuit. Draai deze om en haal het bakpapier van het biscuit af.

Laat de biscuit op de theedoek liggen, smeer de bovenkant in met de abrikozenjam.

Strijk daar met een paletmes of de bolle kant van een lepel een laagje slagroom op.

Leg aan de rand de gepelde mandarijnen in zijn geheel en op de kant tegen elkaar aan, zodat deze bijna de hele zijde van de biscuit bedekken. Smeer ook slagroom in de kieren waar de mandarijnen tegen elkaar aan staan, zodat de rol straks helemaal netjes gevuld is.

Rol de biscuit met behulp van de theedoek over de mandarijnen en zorg dat de naad onder komt te liggen.

Leg de biscuitrol op een mooi bord of een plank die in de koeling past en besmeer de rol aan de buitenzijde met de botercrème. Versier naar smaak met partjes mandarijn, slagroom en Dr. Oetker Zachte Parels Zilver (1 strooibusje).

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.