Een frisse, luchtige kiwi kwarktaart maak je eenvoudig zelf.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Kiwi's bevatten een stof die de gelering van de taartmix belemmert. Verse kiwi's moeten vooraf kort verhit (geblancheerd) te worden. Breng water aan de kook en doe de kiwi (6 stuks) er even in.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Schil en pureer de kiwi's met een staafmixer. Verhit de kiwipuree en laat het kort koken. Laat de puree goed afkoelen. Voeg de taartmix bij de kiwipuree en meng deze in 1 minuut op de laagste stand tot een glad mengsel. Voeg de magere kwark (500 g) en de ongeklopte slagroom (250 ml) toe en klop het mengsel in ca. 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa.
Verdeel het kiwi kwarktaart mengsel over de bodem. Laat de kiwi kwarktaart ca. 3 uur in de koelkast opstijven.