Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Boterkoek met framboos en witte chocolade

Boterkoek met framboos en witte chocolade

Dit recept is van: BakBaas

  1. Boterkoek met framboos en witte chocolade
Item 1 of 1
Boterkoek met framboos en witte chocolade
info
Benodigdheden
Stappen
Koekje erbij? Elk jaar met Valentijn bak ik dit heerlijke boterkoek recept voor mijn vriendin. Ja ook bij vrouwen gaat de liefde door de maag. Snel en makkelijk om te maken.
25 min.Bereidingstijd
15 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Je kunt natuurlijk ook variëren met andere soorten diepvriesfruit.
FrambozenThema receptenFeestdagenHigh teaMoederdagValentijnZoete receptenGebakKoekjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans Boterkoek
  • 200 g roomboter
  • 1 ei
  • 50 g diepvries frambozen
  • Witte Chocolade/ Zakje Chocolate Chips

Keukenspullen

  • Springvorm 24 cm
  • Mixer met deeghaken

Stappen

Stap: 1

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor, elektrisch 180 graden.

Stap: 2

Vet de springvorm in met roomboter.

Stap: 3

Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en tweederde van het losgeklopte ei toe. Let op: de rest van het losgeklopte ei niet weggooien, dit heb je nog nodig.

Stap: 4

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.

Stap: 5

Doe de helft van het deeg in de springvorm en druk het aan met de bolle kant van een natte lepel.

Stap: 6

Verdeel de frambozen en witte chocolate chips over het deeg.

Stap: 7

Doe de overige helft van het deeg erover en druk het weer aan met de bolle kant van een natte lepel.

Stap: 8

Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei. hierdoor krijg je een mooi glimmend laagje.

Stap: 9

Bak de boterkoek in circa 25 minuten goudbruin en laat de boterkoek goed afkoelen voor je er stukken van snijdt.

Stap: 10

Smullen maar!

Over dit recept

BakBaas

Dit recept is van BakBaas

Het liefst bak ik de classics van pannenkoeken tot aan appeltaart en koekjes.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.