Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Luxe slagroomtaart met fruit

Slagroomtaart, altijd goed! Zet een zelfgebakken slagroomtaart op tafel en het feestje kan beginnen.

Bereiden

60 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg bakpapier op de bodem van de springvorm, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

Taartbodem bereiden

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de mix de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

  2. Stap 4

    Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

  3. Stap 5

    Verdeel het beslag over de springvorm en stijk het glad. Bak de taart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin.

  4. Stap 6

    Laat de taart op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart hierna ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen.

Slagroomtaart vullen

  1. Stap 7

    • 750 ml slagroom

    • 75 g suiker

    • 2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix

    Klop met behulp van de mixer met garden de slagroom met de suiker en Klop-fix luchtig.

  2. Stap 8

    Gebruik liefst een scherp kartelmes om de taartbodem in drie lagen te verdelen. Leg hiervoor een hand zachtjes op de taartbodem zodat deze niet verschuift en snijd de slagroomtaart voorzichtig twee keer horizontaal door.

  3. Stap 9

    • 1 potje jam naar keuze

    Bestrijk het onderste taartlaag van de slagroomtaart met een dun laagje jam en ongeveer ¼ van de slagroom. Leg het middelste deel van de slagroomtaart op de slagroom en druk zachtjes aan. Verdeel nog ca. ¼ van de slagroom op de middelste taartbodem.

  4. Stap 10

    Leg het laatste deel van de slagroomtaart op de slagroom en druk deze zacht aan. Schep een klein deel van de slagroom op de taart, voldoende om de slagroomtaart geheel te bestrijken met slagroom (maskeren). Houd wat slagroom achter voor het decoreren.

Slagroomtaart decoreren

  1. Stap 11

    • 1 zakje Dr. Oetker Nougatine

    Decoreer de rand van de slagroomtaart met nougatine. Druk de nougatine met de hand voorzichtig tegen de zijkant van de slagroomtaart. Doe dit tot dat de gehele zijkant van de slagroomtaart versierd is.

  2. Stap 12

    • Fruit naar keuze

    Verdeel de slagroomtaart eerst in gedachten in twaalf punten en spuit vervolgens de resterende slagroom naar wens op de taart. Decoreer naar eigen inzicht met fruit.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.