Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C). Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem. Of gebruik een bakspray.
Klop de boter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de cakemix (1 pak) en de eieren (4 stuks) in één keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.
Meng de frambozen (50 g) en blauwe bessen (50 g) door de bloem (1 handje).
Verdeel ⅓ deel van het beslag over de bodem in de cakevorm. Strooi de helft van het fruit er gelijkmatig over. Herhaal dit nog een keer en eindig met beslag.
Bak de cake in 60 tot 70 minuten gaar en goudbruin. Haal de cake uit de bakvorm en leg deze op een rooster en laat de cake afkoelen.
Roer het citroensap (2 el) druppelsgewijs door de poedersuiker (100 g). Het glazuur moet een dik, maar wel druipend glazuur worden.
Schenk, zodra de cake goed is afgekoeld, het glazuur over de bovenkant en versier het glazuur met de frambozen (75 g) en blauwe bessen (75 g).
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.