Ook zo dol op verse fruittaart? Probeer dit recept dan zeker eens: appel-pruimentaart met een heerlijk laagje banketbakkersroom. Een combinatie om van te smullen!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C).
Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray.
Roer de boter (125 g) zacht en romig in een beslagkom.
Voeg het zakje taartmix uit de Koopmans Romige Appeltaart met banketbakkersroom (1 pak) en water (1 el) toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met het deeg en maak een opstaande rand van 1,5 cm.
Meng gekoelde slagroom (125 ml) met de melk (200 ml) in een schone mengkom en voeg de mix voor banketbakkersroom toe. Meng 2 minuten met de mixer met garde op de laagste stand.
Verdeel de banketbakkersroom met een lepel of spatel over de bodem en laat aan de rand 1 cm vrij zodat de banketbakkersroom niet over de rand bakt.
Schil de appels (2 stuks), verwijder het klokhuis, snijd de appel eerst in vieren, vervolgens ieder stukje weer in drieën. Maak de pruimen (5 à 6 stuks) schoon en snijd ze in partjes. (halveer de pruim en snijd ze dan in 5 partjes). Verdeel de appels en pruimen om en om dakpansgewijs over de banketbakkersroom. Begin aan de buitenkant.
Strooi Dr. Oetker Vanillesuiker (1 zakje) met behulp van een theelepel over de appel- en pruimenpartjes.
Bak de taart in circa 50 minuten gaar, laat de taart 5 tot 10 minuten langer in de oven staan als de appeltjes nog wat bleek zijn.
Laat de taart 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.