Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appel-pruimentaart

Appel-pruimentaart

Dit recept is van: Annet

  1. Romige appeltaart met pruimen
  2. Romige appeltaart met pruimen 2
Item 1 of 2
Appel-pruimentaart
info
Benodigdheden
Stappen

Ook zo dol op verse fruittaart? Probeer dit recept dan zeker eens: appel-pruimentaart met een heerlijk laagje banketbakkersroom. Een combinatie om van te smullen!

35 min.Bereidingstijd
50 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
FruitPruimenBanketbakkersroomTaartFruittaart recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    125 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Koopmans Romige Appeltaart met banketbakkersroom
    1 pak(ken)
    Koopmans Romige Appeltaart met banketbakkersroom
  • Water
    1 el (eetlepels)
    Water
  • Melk
    200 ml
    Melk

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    125 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Appel
    2 Stuk(s)
    Appel
  •  
    6 Stuk(s)
    Pruim
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken (en gardes)
    Mixer met deeghaken (en gardes)
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C).

Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray.

2. Appeltaartdeeg maken

Roer de boter (125 g) zacht en romig in een beslagkom.

Voeg het zakje taartmix uit de Koopmans Romige Appeltaart met banketbakkersroom (1 pak) en water (1 el) toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met het deeg en maak een opstaande rand van 1,5 cm.

3. Roomvulling bereiden

Meng gekoelde slagroom (125 ml) met de melk (200 ml) in een schone mengkom en voeg de mix voor banketbakkersroom toe. Meng 2 minuten met de mixer met garde op de laagste stand.

Verdeel de banketbakkersroom met een lepel of spatel over de bodem en laat aan de rand 1 cm vrij zodat de banketbakkersroom niet over de rand bakt.

4. Vullen met appels en pruimen

Schil de appels (2 stuks), verwijder het klokhuis, snijd de appel eerst in vieren, vervolgens ieder stukje weer in drieën. Maak de pruimen (5 à 6 stuks) schoon en snijd ze in partjes. (halveer de pruim en snijd ze dan in 5 partjes). Verdeel de appels en pruimen om en om dakpansgewijs over de banketbakkersroom. Begin aan de buitenkant.

Strooi Dr. Oetker Vanillesuiker (1 zakje) met behulp van een theelepel over de appel- en pruimenpartjes.

Bak de taart in circa 50 minuten gaar, laat de taart 5 tot 10 minuten langer in de oven staan als de appeltjes nog wat bleek zijn.

Laat de taart 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.