Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
MonChou trifles met kandijkoekjes en bosvruchten

MonChou trifles met kandijkoekjes en bosvruchten

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. MonChou trifles met bessencoulis
Item 1 of 1
MonChou trifles met kandijkoekjes en bosvruchten
info
Benodigdheden
Stappen

MonChou hoeft niet altijd in een taart! Met een bakmix voor MonChou inclusief voorverkruimelde kandijkoekjes maak je heel eenvoudig heerlijk romige trifles. De bosvruchtencoulis geeft de trifles een lekker frisse touch.

35 min.Bereidingstijd
60 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
8Porties
DessertsKoekjesMonChouKandijFruitDesserts

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    70 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • Diepvriesfruit blauwe bes en framboos
    1 pak(ken)
    Diepvriesfruit blauwe bes en framboos
  • Suiker (kristalsuiker)
    75 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Citroen
    1 Stuk(s)
    Citroen
  • MonChou® (op kamertemperatuur)
    200 g
    MonChou® (op kamertemperatuur)
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 g
    Verse slagroom (onbereid)
  • Water (kamertemperatuur)
    100 ml
    Water (kamertemperatuur)

Keukenspullen

  • Steelpan
    Steelpan
  • Glas
    8 Stuk(s)
    Glas
  • Eetlepel
    Eetlepel
  •  
    Staafmixer
  • Zeefje
    Zeefje
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Smelt de roomboter (70 g) in een steelpannetje, neem van het vuur en roer de kandijkoekjesbodemmix uit de Dr. Oetker MonChoutaart (1 pak) door de gesmolten boter. Verdeel de helft over de bodem van de glazen (of oude jampotjes) en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Laat minimaal 10 minuten opstijven in de koelkast.

2. Bosvruchtencoulis maken

Breng in een steelpan het diepvriesfruit blauwe bes en framboos (1 pak) met de suiker (75 g) en het sap van 1 citroen aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.

Plet de vruchten met behulp van een vork. Maal glad met een staafmixer, zeef en laat afkoelen.

Vers fruit

In plaats van diepvriesfruit kun je ook verse frambozen (75 g) en verse bramen (75 g) gebruiken.

Decoratie

Houd wat verse bessen apart voor de decoratie van de glazen/potjes.

3. MonChoubeslag maken

Klop in een kom de MonChou (200 g, 2 wikkels op kamertemperatuur) met een mixer met garden in 1 minuut op de hoogste stand glad. Voeg het water (100 ml) en de taartmix toe en klop op de middelste stand tot een egale massa. Voeg de slagroom (250 g) toe en klop op de middelste stand in 1½ minuut tot een luchtige massa.

4. MonChoutrifles maken

Verdeel 2 eetlepels taartmengsel over de glazen of jampotjes. Laat 5 minuutjes opstijven in de koelkast. Volg dan met een laagje bosvruchtencoulis, verkruimel de resterende kandijkoekjesbodem eroverheen. Herhaal deze stap en eindig met de bosvruchtencoulis.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.