MonChou hoeft niet altijd in een taart! Met een bakmix voor MonChou inclusief voorverkruimelde kandijkoekjes maak je heel eenvoudig heerlijk romige trifles. De bosvruchtencoulis geeft de trifles een lekker frisse touch.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Smelt de roomboter (70 g) in een steelpannetje, neem van het vuur en roer de kandijkoekjesbodemmix uit de Dr. Oetker MonChoutaart (1 pak) door de gesmolten boter. Verdeel de helft over de bodem van de glazen (of oude jampotjes) en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Laat minimaal 10 minuten opstijven in de koelkast.
Breng in een steelpan het diepvriesfruit blauwe bes en framboos (1 pak) met de suiker (75 g) en het sap van 1 citroen aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
Plet de vruchten met behulp van een vork. Maal glad met een staafmixer, zeef en laat afkoelen.
In plaats van diepvriesfruit kun je ook verse frambozen (75 g) en verse bramen (75 g) gebruiken.
Houd wat verse bessen apart voor de decoratie van de glazen/potjes.
Klop in een kom de MonChou (200 g, 2 wikkels op kamertemperatuur) met een mixer met garden in 1 minuut op de hoogste stand glad. Voeg het water (100 ml) en de taartmix toe en klop op de middelste stand tot een egale massa. Voeg de slagroom (250 g) toe en klop op de middelste stand in 1½ minuut tot een luchtige massa.
Verdeel 2 eetlepels taartmengsel over de glazen of jampotjes. Laat 5 minuutjes opstijven in de koelkast. Volg dan met een laagje bosvruchtencoulis, verkruimel de resterende kandijkoekjesbodem eroverheen. Herhaal deze stap en eindig met de bosvruchtencoulis.