Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

MonChou trifles met kandijkoekjes en bosvruchten

MonChou hoeft niet altijd in een taart! Met een bakmix voor MonChou inclusief voorverkruimelde kandijkoekjes maak je heel eenvoudig heerlijk romige trifles. De bosvruchtencoulis geeft de trifles een lekker frisse touch.

Bereiden

35 min

Opstijftijd

60 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

8 glazen

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 70 g boter

    • Pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem

    Smelt de roomboter in een steelpannetje, neem van het vuur en roer de kandijkoekjes bodemmix door de gesmolten boter. Verdeel de helft over de bodem van de (jam)potjes en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Laat minimaal 10 minuten opstijven in de koelkast.

Bosvruchten coulis maken

  1. Stap 2

    • Pak diepvriesfruit blauwe bes en framboos (of vers: 75 g blauwe bessen, 75 g frambozen, 75 g bramen)

    • 75 g suiker

    • 1 citroen

    Breng in een steelpan de bosvruchten samen met de suiker en het sap van 1 citroen aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.

    Decoratie

    Houd wat verse bessen apart voor de decoratie van de potjes.

  2. Stap 3

    Plet de vruchten met behulp van een vork. Maal glad met een staafmixer, zeef en laat afkoelen.

MonChou beslag maken

  1. Stap 4

    • 200 g MonChou (2 wikkels op kamertemperatuur)

    • 250 g slagroom (gekoeld)

    • 100 ml water (op kamertemperatuur)

    Klop in een kom de MonChou met een mixer met garden in 1 minuut op de hoogste stand glad. Voeg het water en de taartmix toe en klop op de middelste stand tot een egale massa. Voeg de slagroom toe en klop op de middelste stand in 1½ minuut tot een luchtige massa.

MonChou trifles maken

  1. Stap 5

    Verdeel 2 eetlepels taartmengsel over de (jam)potjes. Laat 5 minuutjes opstijven in de koelkast, volg dan met een laagje bosvruchtencoulis, verkruimel de resterende kandijkoekjesbodem eroverheen. Herhaal deze stap en eindig met de bosvruchten coulis.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.