🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
MonChou trifles met kandijkoekjes en bosvruchten

MonChou trifles met kandijkoekjes en bosvruchten

Dit recept is van: Bakken.nl

MonChou trifles met bessencoulis
MonChou trifles met kandijkoekjes en bosvruchten
Info Benodigdheden Stappen

MonChou hoeft niet altijd in een taart! Met een bakmix voor MonChou inclusief voorverkruimelde kandijkoekjes maak je heel eenvoudig heerlijk romige trifles. De bosvruchtencoulis geeft de trifles een lekker frisse touch.

35 min. Bereidingstijd
60 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Desserts Koekjes MonChou Kandij Fruit Dessert

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    70 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • Diepvriesfruit blauwe bes en framboos
    1 pak(ken)
    Diepvriesfruit blauwe bes en framboos
  • Suiker (kristalsuiker)
    75 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Citroen
    1 stuk(s)
    Citroen
  • MonChou® (op kamertemperatuur)
    200 g
    MonChou® (op kamertemperatuur)
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 g
    Verse slagroom (onbereid)
  • Water (kamertemperatuur)
    100 ml
    Water (kamertemperatuur)

Keukenspullen

  • Steelpan
    Steelpan
  • Glas
    8 stuk(s)
    Glas
  • Eetlepel
    Eetlepel
  •  
    Staafmixer
  • Zeefje
    Zeefje
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Stappen

1. Voorbereiden

Smelt de roomboter (70 g) in een steelpannetje, neem van het vuur en roer de kandijkoekjesbodemmix uit de Dr. Oetker MonChoutaart (1 pak) door de gesmolten boter. Verdeel de helft over de bodem van de glazen (of oude jampotjes) en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Laat minimaal 10 minuten opstijven in de koelkast.

2. Bosvruchtencoulis maken

Breng in een steelpan het diepvriesfruit blauwe bes en framboos (1 pak) met de suiker (75 g) en het sap van 1 citroen aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.

Plet de vruchten met behulp van een vork. Maal glad met een staafmixer, zeef en laat afkoelen.

Vers fruit

In plaats van diepvriesfruit kun je ook verse frambozen (75 g) en verse bramen (75 g) gebruiken.

Decoratie

Houd wat verse bessen apart voor de decoratie van de glazen/potjes.

3. MonChoubeslag maken

Klop in een kom de MonChou (200 g, 2 wikkels op kamertemperatuur) met een mixer met garden in 1 minuut op de hoogste stand glad. Voeg het water (100 ml) en de taartmix toe en klop op de middelste stand tot een egale massa. Voeg de slagroom (250 g) toe en klop op de middelste stand in 1½ minuut tot een luchtige massa.

4. MonChoutrifles maken

Verdeel 2 eetlepels taartmengsel over de glazen of jampotjes. Laat 5 minuutjes opstijven in de koelkast. Volg dan met een laagje bosvruchtencoulis, verkruimel de resterende kandijkoekjesbodem eroverheen. Herhaal deze stap en eindig met de bosvruchtencoulis.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.