Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kersenflappen

Kersenflappen met slagroom, mmm. Lekker bij de koffie of dessert en een keertje iets anders dan appelflappen. En net zo makkelijk om te maken!

Bereiden

15 min

Baktijd

25 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

4 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 225°C / Hetelucht 210°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 4 plakjes Koopmans Bladerdeeg (ontdooid)

    Ontdooi de plakjes bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Kersenflap maken

  1. Stap 3

    • 1 blik kersenvlaaivulling

    Leg op ieder plakje bladerdeeg 1 el kersenfruit.

  2. Stap 4

    Vouw de plakjes schuin dicht, zoals bij een appelflap, druk de open randen met een vork dicht en duw met een vinger nog even goed aan.

  3. Stap 5

    • 1 ei (losgeklopt)

    • 1 el suiker

    Bestrijk de flappen met het losgeklopt ei en bestrooi met suiker.

  4. Stap 6

    Leg de flappen op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven en bak in 25 minuten ze gaar en mooi bruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.