Kersenflappen: lekker als dessert of bij de koffie. Een keertje iets anders dan appelflappen en net zo makkelijk om te maken!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 225°C / hetelucht 210°C).
Ontdooi de Koopmans bladerdeeg (4 plakjes) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg op ieder plakje bladerdeeg 1 el van de kersenvlaaivulling (1 blik).
Vouw de plakjes schuin dicht, zoals bij een appelflap, druk de open randen met een vork dicht en duw met een vinger nog even goed aan.
Bestrijk de flappen met het losgeklopte ei (1 stuks) en bestrooi met suiker (1 el).
Leg de flappen op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven en bak in 25 minuten ze gaar en mooi bruin.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.