Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kersenflappen

Kersenflappen

Dit recept is van: Koopmans

  1. Kersenflappen recept
Item 1 of 1
Kersenflappen
info
Benodigdheden
Stappen

Kersenflappen: lekker als dessert of bij de koffie. Een keertje iets anders dan appelflappen en net zo makkelijk om te maken!

15 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
4Porties
KersenFruitBladerdeeg

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    4 Plakje(s)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Taart- en vlaaivulling Kersen
    1 Blik(ken)
    Taart- en vlaaivulling Kersen
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Vork
    Vork

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 225°C / hetelucht 210°C).

Ontdooi de Koopmans bladerdeeg (4 plakjes) volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Kersenflap maken

Leg op ieder plakje bladerdeeg 1 el van de kersenvlaaivulling (1 blik).

Vouw de plakjes schuin dicht, zoals bij een appelflap, druk de open randen met een vork dicht en duw met een vinger nog even goed aan.

Bestrijk de flappen met het losgeklopte ei (1 stuks) en bestrooi met suiker (1 el).

Leg de flappen op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven en bak in 25 minuten ze gaar en mooi bruin.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer recepten met bladerdeeg

  1. Appelflappen
    Makkelijk
    4
    10 min.
  2. Luxe perenflappen
    Gemiddeld
    5
    15 min.
  3. Kersenflappen
    Makkelijk
    4
    15 min.
  4. Vegan borrelhapjes van bladerdeeg met spinazie
    Makkelijk
    4
    30 min.
  5. Kip in bladerdeeg
    Makkelijk
    4
    15 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.