Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Franse appeltaart in de vorm van een roos

Franse appeltaart in de vorm van een roos

Dit recept is van: Marloes

  1. Franse appeltaart in de vorm van een roos
  2. Franse appeltaart in de vorm van een roos
Item 1 of 2
Franse appeltaart in de vorm van een roos
info
Benodigdheden
Stappen
Een Franse appeltaart die eruitziet als een prachtige roos. Het is niet alleen lekker, maar ook een echte eyecatcher!
20 min.Bereidingstijd
45 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Lekker met een bolletje ijs!
AppelsThema receptenFruitHigh teaZoete receptenTaartAppeltaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 125 g tarwebloem
  • 140 g ongezouten roomboter
  • 25 g witte basterdsuiker
  • 1 middelgroot ei

 

  • 500 g appels
  • 6 el appelmoes
  • 35 g poedersuiker

Keukenspullen

  • quichevorm
  • snijplank
  • mes

Stappen

Stap: 1

Begin met het zeven van de bloem boven een kom. Snijd 100 gram boter in kleine blokjes en verdeel deze samen met de suiker over de gezeefde bloem. Voeg een mespunt zout toe en gebruik twee messen om de ingrediënten te snijden tot een kruimelig mengsel. Splits een ei en voeg de eierdooier toe, kneed vervolgens met koele handen alles tot een soepel deeg. Omwikkel het deeg met plasticfolie en laat het ongeveer 1 uur rusten in de koelkast.

Stap: 2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed de vorm ermee.

Stap: 3

Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes vervolgens in dunne plakjes van 2-3 mm. Bestrijk de bodem van het deeg met appelmoes en schik de plakjes appel dakpansgewijs in cirkels erop. Smelt de resterende boter terwijl je dit doet. Druppel de gesmolten boter over de appels en bestrooi ze met ⅔ van de poedersuiker.

Stap: 4

Bak de taart in het midden van de oven gedurende ongeveer 45 minuten tot deze goudbruin en gaar is. Strooi de resterende poedersuiker ongeveer 5 minuten voor het einde van de baktijd over de taart. Serveer warm.

Over dit recept

Dit recept is van Marloes

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.