🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Sangria kwarktaart met Licor 43

Sangria kwarktaart met Licor 43

Dit recept is van: Annet

Sangria kwarktaart
Sangria kwarktaart met Licor 43
Info Benodigdheden Stappen

Waan je deze zomer in Spanje met een heerlijke Sangria kwarktaart. Deze frisse kwarktaart is het perfecte dessert voor een BBQ of zomerse picknick. Pak de rode wijn en Licor 43 en maak deze Sangria kwarktaart.

15 min. Bereidingstijd
120 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Cocktailtaarten Fruit Zonder oven Taart Zomer Kwarktaart Witte chocolade Reisje door Europa

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Mix voor Kwarktaart zonder bodem
    Dr. Oetker Mix voor Kwarktaart zonder bodem
  • Boter
    75 g (gram)
    Boter
  • Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
    200 g (gram)
    Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
  • Witte chocolade
    75 g (gram)
    Witte chocolade
  •  
    160 ml
    Rode wijn
  •  
    160 ml
    Sinas

 

  • Licor 43®
    80 ml
    Licor 43®
  • Magere kwark
    500 g (gram)
    Magere kwark
  • Verse slagroom (onbereid)
    450 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Fruit naar keuze
    Fruit naar keuze

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Productdetails
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)

Stappen

1. Bodem bereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Maal de koekjes (200 g) fijn. Smelt de boter (75 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de fijngemalen koekjes door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Zet de taartbodem 15 minuten in de koelkast.

Smelt de witte chocolade (75 g) au bain marie in een pannetje. Pak de taartbodem en verdeel dit heel voorzichtig over de koekjesbodem.

2. Sangria maken

Doe de rode wijn (160 ml), sinas (160 ml) en Licor 43 (80 ml) in een maatbeker en roer door elkaar.

3. Kwarkvulling maken

Doe de 400 ml Sangria, de kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

Voeg de taartmix (400 g) toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast.

4. Taart decoreren

Doe de slagroom (200 ml) en de vanillesuiker (2 zakjes) in een kom. Klop de slagroom met de mixer op. Doe de slagroom in een spuitzak met kartelmondje of verdeel de slagroom met 2 lepels over de taart. Decoreer de taart met het verse fruit. Let op: decoreer vlak voor het serveren.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.