Waan je deze zomer in Spanje met een heerlijke Sangria kwarktaart. Deze frisse kwarktaart is het perfecte dessert voor een BBQ of zomerse picknick. Pak de rode wijn en Licor 43 en maak deze Sangria kwarktaart.
Kijk op de verpakking van de kwarktaart of je 300 of 400 ml water moet toevoegen. Dit recept is gebaseerd op 400 ml. Staat er 300 ml op het pak? Dan zijn de verhoudingen als volgt: 60 ml Licor, 120 ml rode wijn, 120 ml sinas.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Maal de koekjes (200 g) fijn. Smelt de boter (75 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de fijngemalen koekjes door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de taartbodem 15 minuten in de koelkast.
Smelt de witte chocolade (75 g) au bain marie in een pannetje. Pak de taartbodem en verdeel dit heel voorzichtig over de koekjesbodem.
Doe de rode wijn (160 ml), sinas (160 ml) en Licor 43 (80 ml) in een maatbeker en roer door elkaar.
Doe de 400 ml Sangria, de kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Voeg de taartmix (400 g) toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast.
Doe de slagroom (200 ml) en de vanillesuiker (2 zakjes) in een kom. Klop de slagroom met de mixer op. Doe de slagroom in een spuitzak met kartelmondje of verdeel de slagroom met 2 lepels over de taart. Decoreer de taart met het verse fruit. Let op: decoreer vlak voor het serveren.