Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sangria kwarktaart met Licor 43

Sangria kwarktaart met Licor 43

Dit recept is van: Annet

  1. Sangria kwarktaart
Item 1 of 1
Sangria kwarktaart met Licor 43
info
Benodigdheden
Stappen

Waan je deze zomer in Spanje met een heerlijke Sangria kwarktaart. Deze frisse kwarktaart is het perfecte dessert voor een BBQ of zomerse picknick. Pak de rode wijn en Licor 43 en maak deze Sangria kwarktaart.

15 min.Bereidingstijd
120 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
16Porties
Check de verpakking

Kijk op de verpakking van de kwarktaart of je 300 of 400 ml water moet toevoegen. Dit recept is gebaseerd op 400 ml. Staat er 300 ml op het pak? Dan zijn de verhoudingen als volgt: 60 ml Licor, 120 ml rode wijn, 120 ml sinas.

CocktailtaartenFruitZonder ovenTaartZomerKwarktaartWitte chocoladeReisje door EuropaVerjaardag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Mix voor Kwarktaart zonder bodem
    Dr. Oetker Mix voor Kwarktaart zonder bodem
  • Boter
    75 g (gram)
    Boter
  • Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
    200 g (gram)
    Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
  • Witte chocolade
    75 g (gram)
    Witte chocolade
  •  
    160 ml
    Rode wijn
  •  
    160 ml
    Sinas

 

  • Licor 43®
    80 ml
    Licor 43®
  • Magere kwark
    500 g (gram)
    Magere kwark
  • Verse slagroom (onbereid)
    450 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Fruit naar keuze
    Fruit naar keuze

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Bodem bereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Maal de koekjes (200 g) fijn. Smelt de boter (75 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de fijngemalen koekjes door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Zet de taartbodem 15 minuten in de koelkast.

Smelt de witte chocolade (75 g) au bain marie in een pannetje. Pak de taartbodem en verdeel dit heel voorzichtig over de koekjesbodem.

2. Sangria maken

Doe de rode wijn (160 ml), sinas (160 ml) en Licor 43 (80 ml) in een maatbeker en roer door elkaar.

3. Kwarkvulling maken

Doe de 400 ml Sangria, de kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

Voeg de taartmix (400 g) toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast.

4. Taart decoreren

Doe de slagroom (200 ml) en de vanillesuiker (2 zakjes) in een kom. Klop de slagroom met de mixer op. Doe de slagroom in een spuitzak met kartelmondje of verdeel de slagroom met 2 lepels over de taart. Decoreer de taart met het verse fruit. Let op: decoreer vlak voor het serveren.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.