Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Tarte tatin met witlof en peer

Tarte tatin met witlof en peer

Dit recept is van: Danna

  1. Tarte Tatin met witlof en peer
Item 1 of 1
Tarte tatin met witlof en peer
info
Benodigdheden
Stappen

Witlof laat zich altijd uitstekend combineren met fruit. Probeer daarom vooral eens deze tarte tatin van bladerdeeg, witlof en peer!

30 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
6-8Porties
PeerGroenteFruitBladerdeegtaartHartige taartWitlof

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    5 Plakje(s)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g
    Suiker (kristalsuiker)
  •  
    50 ml
    Witte wijn
  • Verse tijm
    3 takje(s)
    Verse tijm
  • Peer
    2 null
    Peer
  •  
    6 Kropje(s)
    Witlof

Keukenspullen

  •  
    Bakvorm (Ø24 cm)
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Steelpan (dikke bodem)
    Steelpan (dikke bodem)
  • Appelboor
    Appelboor

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Ontdooi de plakjes bladerdeeg (5 stuks) en verwarm de oven voor (elektrisch 210°C / hetelucht 190°C).

Vet de taartpan in met gesmolten boter of olie.

Liever zelf bladerdeeg maken?

In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.

2. Maak een tarte tatin

Karamelliseer de suiker (100 g) in een pan met dikke bodem en verwarm intussen de witte wijn (50 ml) in een andere pan. Voeg de witte wijn toe aan de karamel en laat wat vocht verdampen. Voeg ook de blaadjes tijm (van 3 takjes) toe.

Schenk de karamel in de taartpan en laat heel even wat afkoelen.

Schil ondertussen de peren (2 stuks), snijd in de breedte doormidden en doe dat ook met de witlof (6 kropjes). Verwijder even met een appel- of parissienneboor het klokhuis.

Zet de witlof en de peertjes in de karamel.

Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die de taartpan of -vorm mooi kan bedekken. Prik er vervolgens wat gaatjes in en bedek er de witlof mee. Stop de randen mooi in.

Bak de tarte tatin in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

3. Serveer de tarte tatin

Giet het vocht dat tijdens het bakken vrij is gekomen af in een pannetje en kook dat even in.

Leg een bord op de tarte tatin en draai deze dan om, wel ineens, om spetteren te voorkomen. Schep vervolgens nog wat van het ingekookte vocht over de witlof.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.