🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Tarte tatin met witlof en peer

Tarte tatin met witlof en peer

Dit recept is van: Danna

Tarte Tatin met witlof en peer
Tarte tatin met witlof en peer
Info Benodigdheden Stappen

Witlof laat zich altijd uitstekend combineren met fruit. Probeer daarom vooral eens deze tarte tatin van bladerdeeg, witlof en peer!

30 min. Bereidingstijd
40 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
6-8 Porties
Peer Groente Fruit Bladerdeegtaart Hartige taart Witlof

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    5 Plakje(s)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g
    Suiker (kristalsuiker)
  •  
    50 ml
    Witte wijn
  • Verse tijm
    3 takje(s)
    Verse tijm
  • Peer
    2
    Peer
  •  
    6 Kropje(s)
    Witlof

Keukenspullen

  •  
    Bakvorm (Ø24 cm)
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
  • Steelpan (dikke bodem)
    Steelpan (dikke bodem)
  • Appelboor
    Appelboor

Stappen

1. Voorbereiden

Ontdooi de plakjes bladerdeeg (5 stuks) en verwarm de oven voor (elektrisch 210°C / hetelucht 190°C).

Vet de taartpan in met gesmolten boter of olie.

Liever zelf bladerdeeg maken?

In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.

2. Maak een tarte tatin

Karamelliseer de suiker (100 g) in een pan met dikke bodem en verwarm intussen de witte wijn (50 ml) in een andere pan. Voeg de witte wijn toe aan de karamel en laat wat vocht verdampen. Voeg ook de blaadjes tijm (van 3 takjes) toe.

Schenk de karamel in de taartpan en laat heel even wat afkoelen.

Schil ondertussen de peren (2 stuks), snijd in de breedte doormidden en doe dat ook met de witlof (6 kropjes). Verwijder even met een appel- of parissienneboor het klokhuis.

Zet de witlof en de peertjes in de karamel.

Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die de taartpan of -vorm mooi kan bedekken. Prik er vervolgens wat gaatjes in en bedek er de witlof mee. Stop de randen mooi in.

Bak de tarte tatin in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

3. Serveer de tarte tatin

Giet het vocht dat tijdens het bakken vrij is gekomen af in een pannetje en kook dat even in.

Leg een bord op de tarte tatin en draai deze dan om, wel ineens, om spetteren te voorkomen. Schep vervolgens nog wat van het ingekookte vocht over de witlof.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.