Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Tarte tatin met witlof en peer

Witlof laat zich altijd uitstekend combineren met fruit. Probeer daarom vooral eens deze tarte tatin van bladerdeeg, witlof en peer.

Bereiden

30 min

Baktijd

40 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

6-8 porties

Voorbereiden

Elektrisch 210°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    • 5 plakjes Koopmans Bladerdeeg

    Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de taartpan in met gesmolten boter of olie.

Maak een tarte tatin

  1. Stap 3

    • 100 g suiker

    • 50 ml wijn (wit)

    Karameliseer de suiker in een pan met dikke bodem en verwarm intussen de witte wijn in een andere pan.

  2. Stap 4

    • 3 takjes tijm

    Voeg de witte wijn toe aan de caramel en laat wat vocht verdampen. Voeg ook de blaadjes tijm toe.

  3. Stap 5

    Schenk de karamel in de taartpan en laat heel even wat afkoelen.

  4. Stap 6

    • 2 peren

    • 6 stronkjes witlof

    Schil ondertussen de peren, snijdt in de breedte doormidden en doe dat ook met de witlof. Verwijder even met een appel- of parissienneboor het klokhuis.

  5. Stap 7

    Zet de witlof en de peertjes in de karamel.

  6. Stap 8

    Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die de taartpan of -vorm mooi kan bedekken. Prik er vervolgens wat gaatjes in en bedek er de witlof mee. Stop de randen mooi in.

  7. Stap 9

    Bak de tarte tatin in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.

Serveer de tarte tatin

  1. Stap 10

    Giet het vocht dat tijdens het bakken vrij is gekomen af in een pannetje en kook dat even in.

  2. Stap 11

    Leg een bord op de tarte tatin en draai deze dan om, wel ineens, om spetteren te voorkomen. Schep vervolgens nog wat van het ingekookte vocht over de witlof.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.