Het beste bakrecept met blauwe bessen? Neem zelf de proef op de som met deze heerlijke blauwe bessen-crumble!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 210°C / hetelucht 200°C). Vet een ovenschaal in en was de blauwe bessen (500 g) en frambozen (125 g). Laat ze uitlekken.
Houd een paar bessen en frambozen apart om straks mee te decoreren.
Doe de rest van het fruit in de ovenschaal en strooi hierover de vanillesuiker (1 zakje).
Doe de tarwebloem (100 g), havermout 75 (g), suiker (100 g) en zout (snufje) in een kom.
Snijd de boter (110 g) in kleine stukjes en mix deze door het bloemmengsel. Je kunt hiervoor een mixer gebruiken, maar het kan ook met je handen of twee messen.
Kneed je (te) lang door, dan wordt de boter te warm en krijg je deeg in plaats van een kruimelig geheel. Mocht dit gebeuren, leg het deeg dan ca. 15 minuten in de koeling en verkruimel hierna je deeg in de volgende stap.
Verdeel vervolgens het kruimeldeeg over het fruit en bak de crumble ongeveer 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven.
Versier met het achtergehouden fruit. Serveer warm!