Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Blauwe bessen crumble

Blauwe bessen crumble

Dit recept is van: Saakje

  1. blauwe bessen crumble
Item 1 of 1
Blauwe bessen crumble
info
Benodigdheden
Stappen

Het beste bakrecept met blauwe bessen? Neem zelf de proef op de som met deze heerlijke blauwe bessen-crumble!

10 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
12-15Porties
FrambozenDessertsFruitCrumbleBlauwe bessen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Blauwe bessen
    500 g
    Blauwe bessen
  • Frambozen
    125 g
    Frambozen
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Koopmans Tarwebloem Biologisch
    100 g
    Koopmans Tarwebloem Biologisch

 

  • Havermout
    75 g
    Havermout
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  • Boter
    110 g
    Boter

Keukenspullen

  • Brownie bakvorm (of ovenschaal)
    Brownie bakvorm (of ovenschaal)
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 210°C / hetelucht 200°C). Vet een ovenschaal in en was de blauwe bessen (500 g) en frambozen (125 g). Laat ze uitlekken.

Houd een paar bessen en frambozen apart om straks mee te decoreren.

Doe de rest van het fruit in de ovenschaal en strooi hierover de vanillesuiker (1 zakje).

2. Maak een kruimeldeeg

Doe de tarwebloem (100 g), havermout 75 (g), suiker (100 g) en zout (snufje) in een kom.

Snijd de boter (110 g) in kleine stukjes en mix deze door het bloemmengsel. Je kunt hiervoor een mixer gebruiken, maar het kan ook met je handen of twee messen.

Niet te lang kneden

Kneed je (te) lang door, dan wordt de boter te warm en krijg je deeg in plaats van een kruimelig geheel. Mocht dit gebeuren, leg het deeg dan ca. 15 minuten in de koeling en verkruimel hierna je deeg in de volgende stap.

3. Bak je crumble en serveer

Verdeel vervolgens het kruimeldeeg over het fruit en bak de crumble ongeveer 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven.

Versier met het achtergehouden fruit. Serveer warm!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.