Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Blauwe bessen crumble

Het beste bakrecept met blauwe bessen?

Bereiden

10 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12-15 porties

Voorbereiden

Elektrisch 210°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 1

    • 500 g blauwe bessen

    • 125 g frambozen

    Vet een ovenschaal in en was de blauwe bessen en frambozen. Laat ze uitlekken. Houd een paar bessen en frambozen apart om straks mee te decoreren.

    Pluktip

  2. Stap 2

    • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

    Doe de rest van het fruit in de ovenschaal en strooi hierover de vanillesuiker.

Maak een kruimeldeeg

  1. Stap 3

    • 100 g Koopmans Tarwebloem Biologisch

    • 75 g havermout

    • 100 g kristalsuiker

    • Snufje zout

    • 110 g boter (uit de koeling)

    Doe de bloem, havermout, suiker en zout in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes en mix deze door het bloem-mengsel. Je kunt hiervoor een mixer gebruiken, maar het kan ook met je handen of twee messen.

    Niet te lang kneden

    Kneed je (te) lang door dan wordt de boter te warm en krijg je deeg in plaats van een kruimelig geheel. Mocht dit gebeuren, leg het deeg dan ca. 15 minuten in de koeling en verkruimel hierna je deeg in de volgende stap.

Bak je crumble en serveer

  1. Stap 4

    Verdeel vervolgens het kruimeldeeg over het fruit en bak de crumble ongeveer 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven. Versier met het achtergehouden fruit. Serveer warm!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.