Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Pornstar Martini taart

Pornstar Martini taart

Dit recept is van: Annet

  1. Pornstar Martini kwarktaart
Item 1 of 1
Pornstar Martini taart
info
Benodigdheden
Stappen

Ontdek de Pornstar Martini Taart, met heerlijke passievrucht curd en luchtige Italiaanse meringue! Deze taart is net zo'n heerlijke mix als de cocktail zelf! Perfect voor elk feestje en een echte party-starter.

45 min.Bereidingstijd
150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
8Porties
FruitZonder ovenKwarkCocktailtaartenTaartZoete receptenPassievrucht

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 Pakje(s)
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • Magere kwark
    500 g (gram)
    Magere kwark
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Boter of margarine
    60 g (gram)
    Boter of margarine
  •  
    150 ml
    Vanille Wodka
  • Passievrucht (diepvries)
    200 ml
    Passievrucht (diepvries)
  • Eidooier
    2 Stuk(s)
    Eidooier

 

  • Gelatine (Dr. Oetker)
    1.5 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    80 g (gram)
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Citroensap
    2 tl (theelepels)
    Citroensap
  • Suiker (fijne)
    100 g (gram)
    Suiker (fijne)
  • Eiwit (op kamertemperatuur)
    50 g (gram)
    Eiwit (op kamertemperatuur)
  • Suiker (fijne)
    100 g (gram)
    Suiker (fijne)
  • Water
    30 g (gram)
    Water

Keukenspullen

  •  
    Pan (met dikke bodem)
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met verschillende spuitmondjes naar keuze)
    Spuitzak (met verschillende spuitmondjes naar keuze)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Taartbodem maken

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

2. Pornstar Martini taart maken

Maak de Pornstar Martini mix door vanille wodka (150 ml) en de ontdooide passievrucht (100 ml) in een maatbeker te doen en goed door elkaar te roeren. Voeg de kwark (500 g) en de ongeklopte slagroom (250 ml) toe aan de pornstar martini mix en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

Voeg de taartmix (400 g) toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast.

3. Passievrucht curd maken

Laat de gelatine (1.5 blaadje) weken in ruim koud water.

Splits de eieren (2 stuks). De eidooiers zijn nodig voor de curd en de eiwitten zijn voor de merengue. Bewaar de eiwitten voor later.

Doe de ontdooide passievrucht (100 g), suiker (100 g), roomboter (80 g) en citroensap (2 tl) in een pan en verwarm tot de boter is gesmolten. Haal de pan van de warmtebron en voeg de eidooiers toe. Let op blijf roeren anders worden de dooiers roerei.

Zet de pan terug op de warmtebron en verwarm het mengsel voorzichtig en al roerend totdat het indikt. (vla dikte) Dit is bij ongeveer 85 graden.

Haal de pan van de warmtebron en roer de gelatine door de curd. Laat de curd nu goed afkoelen.

Haal de kwarktaart uit de koelkast en giet de curd op de taart. Doe dit via de achterkant van een lepel zodat er geen gat ontstaat van het gieten.

4. Italiaanse meringue maken

Doe de eiwitten (50 g) in een vetvrije kom.

Verwarm het suiker (80 g) en het water (30 g) tot 120 graden.

Start met kloppen, van de eiwitten, als de suiker 118 graden. Voeg het overige suiker (20 g) toe als de eiwitten wit worden.

Zodra de suiker 120 graden is kan het bij de eiwitten. Voeg het voorzichtig in een straaltje toe omdat de suiker heel heet is.

Klop de italiaanse meringue door totdat deze koud is.

Doe de meringue in een spuitzak en decoreer de taart hiermee.

Decoreer als laatste de taart met b.v. pitjes van de passievrucht en halve passievruchten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.