Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Aardbeien kwarktaart met verse aardbeien!

Aardbeien kwarktaart met verse aardbeien!

Dit recept is van: Anne

  1. Aardbeien kwarktaart met verse aardbeien!
  2. Aardbeien kwarktaart met verse aardbeien!
Item 1 of 2
Aardbeien kwarktaart met verse aardbeien!
info
Benodigdheden
Stappen
Een super simpel taartje om te maken dat ook nog eens erg lekker is!
10 min.Bereidingstijd
270 min.Bak- of opstijftijd
AardbeiThema receptenBakken met kinderenFruitHigh teaVerjaardagZoete receptenTaartFruittaart receptenZonder oven

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 500 gram mager kwark
  • 250 ml slagroom
  • 60 gram boter
  • 300 ml water
  • 200 gram aardbeien
  • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei Smaak

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
  • Mixer met gardes
  • Beslagkom
  • Steelpannetje

Stappen

Stap: 1

VOORBEREIDEN (5 MINUTEN) Leg de bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Stap: 2

TAART BEREIDEN (5 MINUTEN) Doe 300 ml water (op kamertemperatuur 10-20°C), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagst door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast.

Stap: 3

Decoreer de taart met de aardbeien en genieten maar!

Over dit recept

Dit recept is van Anne

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.