Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Vet het bakvorm in met boter of bakspray en bekleed de bodem met het bakpapier.
Pers het sap de grapefruit (1 stuks), verwijder de schil van de overige grapefruit en snijd het vruchtvlees uit de partjes. Schil de kiwi's (2 stuks) en druk met de uitsteker sterren uit het vruchtvlees. Zet het fruit in de koelkast tot gebruik.
Verhit een koekenpan en rooster de kokosrasp (70 g) in 3 minuten goudbruin.
Smelt de witte chocolade (150 g) au bain-marie en laat iets afkoelen.
Verkruimel de Bastognekoeken (100 g) met behulp van een keukenmachine tot fijne kruimels. Smelt de roomboter (100 g) in een steelpannetje en neem van het vuur. Roer nu het zakje kruimelbodemmix (1 pak Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart) uit de verpakking met de Bastognekruimels en 3/4e van de geroosterde kokosrasp door de gesmolten boter.
Doe 3/4e van het kruimeldeeg in de springvorm, druk licht aan met de bolle kant van een lepel en vorm een opstaande rand van ongeveer 2 cm. Laat minimaal 10 minuten opstijven in de koelkast.
Klop in een kom de MonChou (200 g) met een mixer met garden in 1 minuut glad. Voeg het water (100 ml) en de taartmix toe en klop op de middelste stand tot een egale massa.
Voeg de kokoscrème (150 g), het grapefruitsap en de witte chocolade toe en klop op de middelste stand in 1 minuut tot een egale massa.
Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Verwijder dan voorzichtig de springvorm.
Decoreer de taart met het grapefruit vruchtvlees, de kiwi sterren en het resterende 1/4 geroosterde kokosrasp. Omdat de kiwi (of anders tropisch fruit) pas ná opstijven op de taart wordt gebruikt, hoeft deze niet geblancheerd.
De kiwi kan vervangen worden voor mango of passievrucht. De grapefruit kan vervangen worden voor sinaasappel of bloedsinaasappel.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.