Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

MonChoutaart met witte chocolade, kiwi en grapefruit

Een bijzondere taart met witte chocolade, grapefruit en kiwi. Deze no bake taart met zacht-zoete roomkaas en kokos heeft een heerlijk zomers tintje.

Bereiden

35 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Vet het bakvorm in met boter of bakspray en bekleed de bodem met het bakpapier.

  2. Stap 2

    • 2 grapefruits

    • 2 kiwi's

    Pers het sap uit 1 grapefruit, verwijder de schil van de overige grapefruit en snijd het vruchtvlees uit de partjes. Schil de kiwi en druk met de uitsteker sterren uit het vruchtvlees. Zet het fruit in de koelkast tot gebruik.

  3. Stap 3

    • 70 g kokosrasp

    Verhit een koekenpan en rooster de kokosrasp in 3 minuten goudbruin.

  4. Stap 4

    • 150 g witte chocolade

    Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen.

Kokos kruimelbodem maken

  1. Stap 5

    • 100 g boter

    • 100 g bastognekoek

    • 1 pak Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart

    Verkruimel de bastogne koeken met behulp van een keukenmachine tot fijne kruimels. Smelt de roomboter in een steelpannetje en neem van het vuur. Roer nu het zakje kruimelbodemmix uit de verpakking MonChou met de Bastogne kruimels en 3/4e van de geroosterde kokosrasp door de gesmolten boter.

  2. Stap 6

    Doe 3/4e van het kruimeldeeg in de springvorm, druk licht aan met de bolle kant van een lepel en vorm een opstaande rand van ongeveer 2 cm. Laat minimaal 10 minuten opstijven in de koelkast.

Kokos monchou maken

  1. Stap 7

    • 200 g MonChou

    • 100 ml water

    Klop in een kom de MonChou met een mixer met garden in 1 minuut glad. Voeg het water en de taartmix toe en klop op de middelste stand tot een egale massa.

  2. Stap 8

    • 150 g kokoscrème (santen)

    Voeg de kokoscrème, het grapefruitsap en de witte chocolade toe en klop op de middelste stand in 1 minuut tot een egale massa.

  3. Stap 9

    Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Verwijder dan voorzichtig de springvorm.

Decoreren en serveren

  1. Stap 10

    Decoreer de taart met het grapefruit vruchtvlees, de kiwi sterren en het resterende 1/4 geroosterde kokosrasp. Omdat de kiwi (of anders tropisch fruit) pas ná opstijven op de taart wordt gebruikt, hoeft deze niet geblancheerd.

    De kiwi kan vervangen worden voor mango of passievrucht. De grapefruit kan vervangen worden voor sinaasappel of bloedsinaasappel.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.