Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
MonChoutaart met witte chocolade, kiwi en grapefruit

MonChoutaart met witte chocolade, kiwi en grapefruit

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Zomerse monchoutaart met fruit
Item 1 of 1
MonChoutaart met witte chocolade, kiwi en grapefruit
info
Benodigdheden
Stappen

Een bijzondere taart met witte chocolade, grapefruit en kiwi. Deze no bake taart met zacht-zoete roomkaas en kokos heeft een heerlijk zomers tintje.

35 min.Bereidingstijd
120 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
12Porties
ChocoladeKokosFruitMonChouTaartZonder oven

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    2 Stuk(s)
    Grapefruit
  •  
    2 Stuk(s)
    Kiwi
  • Kokosrasp
    70 g
    Kokosrasp
  • Witte chocolade
    150 g
    Witte chocolade
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)

 

  •  
    100 g
    Bastognekoek
  • Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart
  • MonChou®
    200 g
    MonChou®
  • Water
    100 ml
    Water
  •  
    150 g
    Kokoscrème (santen)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Citruspers
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Uitsteekvormpje (ster)
    Uitsteekvormpje (ster)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Vet het bakvorm in met boter of bakspray en bekleed de bodem met het bakpapier.

Pers het sap de grapefruit (1 stuks), verwijder de schil van de overige grapefruit en snijd het vruchtvlees uit de partjes. Schil de kiwi's (2 stuks) en druk met de uitsteker sterren uit het vruchtvlees. Zet het fruit in de koelkast tot gebruik.

Verhit een koekenpan en rooster de kokosrasp (70 g) in 3 minuten goudbruin.

Smelt de witte chocolade (150 g) au bain-marie en laat iets afkoelen.

2. Kruimelbodem maken

Verkruimel de Bastognekoeken (100 g) met behulp van een keukenmachine tot fijne kruimels. Smelt de roomboter (100 g) in een steelpannetje en neem van het vuur. Roer nu het zakje kruimelbodemmix (1 pak Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart) uit de verpakking met de Bastognekruimels en 3/4e van de geroosterde kokosrasp door de gesmolten boter.

Doe 3/4e van het kruimeldeeg in de springvorm, druk licht aan met de bolle kant van een lepel en vorm een opstaande rand van ongeveer 2 cm. Laat minimaal 10 minuten opstijven in de koelkast.

3. Kokos monchou maken

Klop in een kom de MonChou (200 g) met een mixer met garden in 1 minuut glad. Voeg het water (100 ml) en de taartmix toe en klop op de middelste stand tot een egale massa.

Voeg de kokoscrème (150 g), het grapefruitsap en de witte chocolade toe en klop op de middelste stand in 1 minuut tot een egale massa.

Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Verwijder dan voorzichtig de springvorm.

4. Decoreren

Decoreer de taart met het grapefruit vruchtvlees, de kiwi sterren en het resterende 1/4 geroosterde kokosrasp. Omdat de kiwi (of anders tropisch fruit) pas ná opstijven op de taart wordt gebruikt, hoeft deze niet geblancheerd.

Vervangen

De kiwi kan vervangen worden voor mango of passievrucht. De grapefruit kan vervangen worden voor sinaasappel of bloedsinaasappel.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.