Kleine maar oh zo mooie gebakjes, fris fruit met romige hangop! Let op, voor dit recept maak je zelf hangop, dit doe je 24 uur voordat je gaat bakken.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg de vochtige schone theedoek in een zeef en giet daarin de volle yoghurt (1 liter).
Vouw de theedoek naar binnen en zet een nacht in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).
Roer de boter (100 g) zacht en voeg de mix (1 pak Koopmans Zandkoekjes) toe, kneed het geheel met de hand of met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
Pak het koekjesdeeg in in plastic en laat 30 minuten rusten in de koelkast
Bestuif het werkblad met bloem (3 el).
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er 20 rondjes uit (met kartelrandje is het mooist).
Vet het bakblik in met een klein beetje olie en vouw in elke opening een koekje, zodat je een gebaksschelpje krijgt.
Bak de taartjes in ongeveer 20 minuten gaar en bruin en laat ze helemaal afkoelen.
Maak intussen het fruit schoon en maak de hangop af door deze te mengen met de lobbig geslagen room (125 ml) met suiker (3 el). Vul de spuitzak met de hangop.
Spuit in elk schelpje ruim hangop en garneer met het fruit.