Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Vruchtengebakjes met hangop

Kleine maar oh zo mooie gebakjes, fris fruit met romige hangop! Let op, voor dit recept maak je zelf hangop, dit doe je 24 uur voordat je gaat bakken.

Bereiden

30 min

Baktijd

20 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

20 taartjes

Hangop maken

  1. Stap 1

    • 1 liter volle yoghurt

    Leg de vochtige schone theedoek in een zeef en giet daarin de yoghurt.

  2. Stap 2

    Vouw de theedoek naar binnen en zet een nacht in de koelkast.

Taart deeg maken

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 3

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 4

    • 100 g boter

    • 1 pak Koopmans Zandkoekjes

    Roer de boter zacht en voeg de mix toe, kneed het geheel met de hand of met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.

  3. Stap 5

    Pak het koekjesdeeg in in plastic en laat 30 minuten rusten in de koelkast

Taartjes bakken

  1. Stap 6

    • 3 el bloem

    Bestuif het werkblad met bloem.

  2. Stap 7

    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er 20 rondjes uit (met kartelrandje is het mooist).

  3. Stap 8

    Vet het bakblik in met een klein beetje olie en vouw in elke opening een koekje, zodat je een gebaksschelpje krijgt.

  4. Stap 9

    Bak de taartjes in ongeveer 20 minuten gaar en bruin en laat ze helemaal afkoelen.

Vruchtengebakjes maken

  1. Stap 10

    • Fruit naar keuze

    • 125 ml slagroom

    • 3 el suiker

    Maak intussen het fruit schoon en maak de hangop af door deze te mengen met de lobbig geslagen room met suiker. Vul de spuitzak met de hangop.

  2. Stap 11

    Spuit in elk schelpje ruim hangop en garneer met het fruit.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.