🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Aardbeien kwarktaartjes

Aardbeien kwarktaartjes

Dit recept is van: Annet

Kwarktaart Jelly W
Aardbeien kwarktaartjes
Info Benodigdheden Stappen

Pimp je kwarktaart heel eenvoudig met zo'n heerlijk extra laagje aardbei jelly en frisse zomerkoninkjes. Dat is pas lekker...

25 min. Bereidingstijd
240 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Aardbei Kwarktaart Rood fruit Fruit Zonder oven

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
  • Water (kamertemperatuur)
    400 ml
    Water (kamertemperatuur)
  • Magere kwark
    500 g
    Magere kwark

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Water
    450 ml
    Water
  • Dr Oetker Jelly aardbeiensmaak
    1 pak(ken)
    Dr Oetker Jelly aardbeiensmaak
  • Aardbeien
    500 g
    Aardbeien

Keukenspullen

  •  
    Bakvorm (vierkant 22x22 cm)
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Steelpan
    Steelpan

Stappen

1. Voorbereiden

Leg bakpapier over de bodem van de bakvorm.

Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (1 pak Dr. Oetker Kwarktaart aardbei) door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de vorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

2. Maak de kwarktaartmix

Doe het water (300 ml) (op kamertemperatuur) en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

Voeg de kwark (500 g) en de ongeklopte slagroom (250 ml) toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.

Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

Koelkast

Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

3. Voor de jelly toplaag

Breng het water (450 ml) aan de kook in een steelpan.

Voeg het pakje puddingpoeder (1 pakje Dr Oetker Jelly aardbeiensmaak) toe en roer het door het kokende water tot dat het geheel is opgelost. Laat de pudding afkoelen tot handwarm. Niet te heet anders zal de kwark smelten.

Maak ondertussen de aardbeien (500 g) schoon en halveer deze.

Neem de taart uit de koelkast en verdeel de aardbeien over de kwarklaag. Giet heel voorzichtig de jelly op de kwarktaart. Laat het bijvoorbeeld op de taart lopen via een lepel.

Laat de Jelly aardbei eerst nog wat afkoelen en plaats de taart daarna nog minimaal 2 uur in de koeling.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.