Eenvoudig om te maken, prachtig om te zien en ontzettend lekker. Dat lijken ons drie goede redenen om deze plaattaart zelf eens te maken! ;)
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).
Laat het Koopmans bladerdeeg (6 plakjes) ontdooien.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel de bladerdeeg over de bakplaat. Druk de randjes tegen elkaar aan, zodat er 1 plak ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bak de plaattaartbodem in het midden van de oven in 15 minuten gaar. Laat de bodem afkoelen.
Was en rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Klop de slagroom (125 g) en de poedersuiker (3 el) met een mixer in een kom stijf.
Spatel de Griekse yoghurt (125 g), limoenrasp en de kokosrasp (50 g) er luchtig door. Bewaar de frisse kokosroom tot gebruik in de koelkast.
Schil en snijd de mango in gelijke partjes. Was de frambozen en aardbeien. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien doormidden.
Verdeel de frisse room over de bladerdeegbodem en versier de plaattaart met het verse zomerfruit.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.