Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bladerdeeg fruittaart met mascarpone

Bladerdeeg fruittaart met mascarpone

Dit recept is van: Danna

  1. bladerdeegtaart met room en zomerfruit
Item 1 of 1
Bladerdeeg fruittaart met mascarpone
info
Benodigdheden
Stappen

Elke seizoen heeft zijn eigen fruit, dus deze taart is ALTIJD lekker!

15 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
BladerdeegBladerdeegtaartTaartMascarponeFruit

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    2 pak(ken)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Verse slagroom (onbereid)
    500 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Vanillestokje
    1 Stuk(s)
    Vanillestokje
  • Mascarpone
    500 g
    Mascarpone
  • Poedersuiker
    100 g
    Poedersuiker
  • Bosbessen
    1 Doosje(s)
    Bosbessen

 

  • Bramen
    1 Doosje(s)
    Bramen
  • Frambozen
    1 Doosje(s)
    Frambozen
  • Passievrucht (vers)
    4 Stuk(s)
    Passievrucht (vers)
  • Perzik
    3 Stuk(s)
    Perzik
  • Munt (vers)
    2 takje(s)
    Munt (vers)

Keukenspullen

  • Bakblik
    2 Stuk(s)
    Bakblik
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Glad spuitmondje
    Glad spuitmondje
    Bestel dit product online
  • Bakbonen
    Bakbonen

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).

2. Bladerdeegtaart maken

Laat het Koopmans Bladerdeeg (2 pakken) ontdooien en leg 10 velletjes op elkaar. Rol deze uit tot een vel zo groot als je bakblik en herhaal dat met het andere pakje.

Bestrooi de uitgerolde vellen licht met wat poedersuiker.

Bekleed je bakblik met bakpapier en leg de plak bladerdeeg erop. Leg daar bovenop weer een vel bakpapier en zet daarop een ander bakblik, liefst gevuld met bakbonen of iets anders zwaars.

Bak het bladerdeeg ongeveer 30 minuten en herhaal dat bij de tweede plak.

Laat het bladerdeeg afkoelen maar wees wel voorzichtig, het is nu wat breekbaar.

3. Vulling en topping maken

Klop de slagroom (500 ml) lobbig met de vanille (1 stokje) of vanille-aroma.

Roer de mascarpone (500 g) met de poedersuiker (100 g) los in een ander kom en meng dan met de slagroom (500 g) tot een romige massa. Doe dit mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje.

Leg het eerste vel bladerdeeg op een serveerschaal of plank zodat je het straks niet meer hoeft te verplaatsen. Spuit toefjes van het mascarponemengsel op het eerste bladerdeegvel en verdeel de helft van al het fruit (bosbessen, bramen, frambozen, passievruchten en perziken) erover.

Leg het tweede vel bladerdeeg hier bovenop en herhaal de handelingen. Garneer de bladerdeegtaart met blaadjes munt (2 takjes) en bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

Vanillesuiker

Mocht je geen vanillestokjes hebben, gebruik dan een zakje vanillesuiker van Dr. Oetker.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.