Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bladerdeeg fruittaart met mascarpone

Elke seizoen heeft zijn eigen fruit dus deze taart is ALTIJD lekker!

Bereiden

15 min

Baktijd

30 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20 porties

Voorbereiden

Elektrisch 220°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

Bladerdeegtaart maken

  1. Stap 2

    • 2 pakken Koopmans Bladerdeeg

    Laat het bladerdeeg ontdooien en leg 10 velletjes op elkaar. Rol deze uit tot een vel zo groot als je bakblik en herhaal dat met het andere pakje.

  2. Stap 3

    Bestrooi de uitgerolde vellen licht met poedersuiker.

  3. Stap 4

    Bekleed je bakblik met bakpapier en leg de plak bladerdeeg erop. Leg daar bovenop weer een vel bakpapier en zet daarop een ander bakblik, liefst gevuld met bakbonen of iets anders zwaars.

  4. Stap 5

    Bak het bladerdeeg ongeveer 30 minuten en herhaal dat bij de 2e plak.

  5. Stap 6

    Laat het bladerdeeg afkoelen maar ben voorzichtige, het is nu wat breekbaar.

Vulling - Topping maken

  1. Stap 7

    • 500 ml slagroom

    • 1 stuk vanillestokje (of vanille-aroma)

    Klop de slagroom lobbig met de vanille.

    Mocht je geen vanillestokjes hebben, gebruik dan een zakje vanille suiker van Dr. Oetker.

  2. Stap 8

    • 500 g mascarpone

    • 100 g poedersuiker

    Roer de mascarpone met de poedersuiker los in een ander kom en meng dan met de slagroom tot een romige massa. Doe dit mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje.

  3. Stap 9

    • 1 doosje bosbessen

    • 1 doosje bramen

    • 1 doosje frambozen

    • 4 passievruchten

    • 3 perziken

    Leg het eerste vel bladerdeeg op een serveerschaal of plank zodat je het straks niet meer hoeft te verplaatsen. Spuit toefjes van het mascarponemengsel op het eerste bladerdeegvel en verdeel de helft van het fruit erover.

  4. Stap 10

    • 2 takjes munt

    Leg het 2e vel bladerdeeg hier bovenop en herhaal de handelingen. Garneer de bladerdeegtaart met blaadjes munt en bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.