🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Bladerdeeg fruittaart met mascarpone

Bladerdeeg fruittaart met mascarpone

Dit recept is van: Danna

bladerdeegtaart met room en zomerfruit
Bladerdeeg fruittaart met mascarpone
Info Benodigdheden Stappen

Elke seizoen heeft zijn eigen fruit, dus deze taart is ALTIJD lekker!

15 min. Bereidingstijd
30 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Bladerdeeg Bladerdeegtaart Taart Mascarpone Fruit
3
3 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    2 pak(ken)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Verse slagroom (onbereid)
    500 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Vanillestokje
    1 Stuk(s)
    Vanillestokje
  • Mascarpone
    500 g
    Mascarpone
  • Poedersuiker
    100 g
    Poedersuiker
  • Bosbessen
    1 Doosje(s)
    Bosbessen

 

  • Bramen
    1 Doosje(s)
    Bramen
  • Frambozen
    1 Doosje(s)
    Frambozen
  • Passievrucht (vers)
    4 Stuk(s)
    Passievrucht (vers)
  • Perzik
    3 Stuk(s)
    Perzik
  • Munt (vers)
    2 takje(s)
    Munt (vers)

Keukenspullen

  • Bakblik
    2 Stuk(s)
    Bakblik
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Glad spuitmondje
    Glad spuitmondje
    Bestel dit product online
  • Bakbonen
    Bakbonen

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).

2. Bladerdeegtaart maken

Laat het Koopmans Bladerdeeg (2 pakken) ontdooien en leg 10 velletjes op elkaar. Rol deze uit tot een vel zo groot als je bakblik en herhaal dat met het andere pakje.

Bestrooi de uitgerolde vellen licht met wat poedersuiker.

Bekleed je bakblik met bakpapier en leg de plak bladerdeeg erop. Leg daar bovenop weer een vel bakpapier en zet daarop een ander bakblik, liefst gevuld met bakbonen of iets anders zwaars.

Bak het bladerdeeg ongeveer 30 minuten en herhaal dat bij de tweede plak.

Laat het bladerdeeg afkoelen maar wees wel voorzichtig, het is nu wat breekbaar.

3. Vulling en topping maken

Klop de slagroom (500 ml) lobbig met de vanille (1 stokje) of vanille-aroma.

Roer de mascarpone (500 g) met de poedersuiker (100 g) los in een ander kom en meng dan met de slagroom (500 g) tot een romige massa. Doe dit mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje.

Leg het eerste vel bladerdeeg op een serveerschaal of plank zodat je het straks niet meer hoeft te verplaatsen. Spuit toefjes van het mascarponemengsel op het eerste bladerdeegvel en verdeel de helft van al het fruit (bosbessen, bramen, frambozen, passievruchten en perziken) erover.

Leg het tweede vel bladerdeeg hier bovenop en herhaal de handelingen. Garneer de bladerdeegtaart met blaadjes munt (2 takjes) en bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

Vanillesuiker

Mocht je geen vanillestokjes hebben, gebruik dan een zakje vanillesuiker van Dr. Oetker.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.