Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Aardbeienvlaai

Aardbeienvlaai

Dit recept is van: Annet

  1. Aardbeienvlaai
Item 1 of 1
Aardbeienvlaai
info
Benodigdheden
Stappen

Ben je gek op aardbeienvlaai? Goed nieuws: je kunt heel eenvoudig zelf een overheerlijke aardbeienvlaai maken! Maak deze aardbeienvlaai met knapperig bladerdeeg, verse banketbakkersroom en sappige aardbeien!

Deze vlaai is op zijn best op de dag dat je hem bakt, maar dat komt vast goed – zó onweerstaanbaar lekker is hij!

20 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
8-10Porties
FruitMoederdagTaartGebakAardbeiZoete recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    5 blaadje(s)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Ei (groot)
    1 null
    Ei (groot)
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Melk (koud)
    500 ml
    Melk (koud)

 

  • Munt
    Munt
  • Dr. Oetker Decoratiebloemetjes
    Dr. Oetker Decoratiebloemetjes
  • Aardbeien
    1 Bakje(s)
    Aardbeien

Keukenspullen

  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Vork
    Vork
  •  
    Taartvorm 20-24 cm
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Vlaaienbodem maken

Verwarm de oven voor: 210 graden (hete lucht) 230 graden (elektrische oven) stand 6 (gasoven).

Vet de vorm in met bakspray of met roomboter en bestuif met bloem. 

Ontdooi het bladerdeeg (5 blaadjes) verwijder de folie en stapel de losse bladeren op elkaar. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg (de stapel) uit ter grote van de vorm.  

Prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork (dit voorkomt dat het deeg gaat rijzen in de oven). 

Bekleed de vorm en snijd evt. te lange flappen af en bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopt ei.  

 Bak de taartbodem in 20 minuten goudbruin.  

Laat afkoelen op een rooster.  

2. Aardbeienvlaai maken

Doe de koude melk (500 ml) en de Mix voor Banketbakkersroom (1 zakje) in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.  Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast en vul de taartbodem met de banketbakkersroom.  

Maak de aardbeienvlaai af door deze te versieren met verse aardbeien, munt en evt. bloemetjes.  

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.