Ben je gek op aardbeienvlaai? Goed nieuws: je kunt heel eenvoudig zelf een overheerlijke aardbeienvlaai maken! Maak deze aardbeienvlaai met knapperig bladerdeeg, verse banketbakkersroom en sappige aardbeien!
Deze vlaai is op zijn best op de dag dat je hem bakt, maar dat komt vast goed – zó onweerstaanbaar lekker is hij!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor: 210 graden (hete lucht) 230 graden (elektrische oven) stand 6 (gasoven).
Vet de vorm in met bakspray of met roomboter en bestuif met bloem.
Ontdooi het bladerdeeg (5 blaadjes) verwijder de folie en stapel de losse bladeren op elkaar. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg (de stapel) uit ter grote van de vorm.
Prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork (dit voorkomt dat het deeg gaat rijzen in de oven).
Bekleed de vorm en snijd evt. te lange flappen af en bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopt ei.
Bak de taartbodem in 20 minuten goudbruin.
Laat afkoelen op een rooster.
Doe de koude melk (500 ml) en de Mix voor Banketbakkersroom (1 zakje) in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast en vul de taartbodem met de banketbakkersroom.
Maak de aardbeienvlaai af door deze te versieren met verse aardbeien, munt en evt. bloemetjes.