Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Open vruchtentaart

Een heerlijke goedgevulde vruchtentaart met vers fruit maak je natuurlijk zelf! Gebruik appeltaartdeeg, amandelspijs en banketbakkersroom en top af met een grote variatie aan vers fruit zoals aardbei, blauwe bessen, bramen en aalbessen. Voilá: een volop zomertaart.

Bereiden

25 min

Baktijd

35 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

8 taartpunten

Maak een taartdeeg

Elektrisch 170°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Klein appeltaartje

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Vouw de bakvorm en plaats deze alvast op de bakplaat.

  2. Stap 2

    • 100 g roomboter

    • 1 ei

    Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en 1/3 van een losgeklopt ei toe.

  3. Stap 3

    Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Bekleed met het deeg de bodem van de springvorm. Maak een opstaand randje van deeg wat 2 centimeter hoog is.

Maak een taartvulling

  1. Stap 4

    • ½ pak Dr. Oetker Amandelspijs

    Voeg de helft van het resterende losgeklopte ei toe aan het amandelspijs en kneed tot een deegachtig geheel. Zet dit apart.

Vul en bak je taartbodem

  1. Stap 5

    Neem de amandelspijsvulling en vul de taart. Strijk de amandelspijs glad met de bolle kant van een lepel.

  2. Stap 6

    Bak de taart in ongeveer 35 minuten goudbruin. Onderwijl kun je de banketbakkersroom maken.

  3. Stap 7

    Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.

    Invriezen

    Deze taartbodem laat zich ook uitstekend invriezen. Je kunt de taartbodem dan na ontdooien vullen met de verse room en vruchten.

Banketbakkersroom maken

  1. Stap 8

    • Zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 500 ml melk

    Doe de melk in de mix in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.

  2. Stap 9

    Klop het geheel een minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.

  3. Stap 10

    Laat het banketbakkersroom 5 minuten opstijven in de koelkast.

Vruchtentaart opmaken

  1. Stap 11

    Strijk ongeveer de helft banketbakkers room over de bodem van de taart.

    Bewaartip

    Het overgebleven banketbakkersroom kun je 2 dagen gekoeld bewaren. Maak er bijvoorbeeld puddingbroodjes van. Een lekker tussendoortje!

  2. Stap 12

    • Bramen

    • Blauwe bessen

    • Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)

    Maak de taart af met het zomerfruit. Eet smakelijk!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.