Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Roomboter-bladerdeeg hoorntjes met vers fruit

Je kunt zelf van bladerdeeg hoorntjes maken. Vul ze met banketbakkersroom, slagroom, fruit en chocolade. Ze zijn echt om te smullen!

Bereiden

20 min

Baktijd

20 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

10 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Stap 2

    Omwikkel de ijshoorntjes met aluminiumfolie.

  3. Stap 3

    • 1 pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Ontdooi de bladerdeeg vellen en snijd per vel in 4 stroken.

Bladerdeeghoorntjes maken

  1. Stap 4

    Rol de bladerdeegstroken om het met aluminium beklede ijshoorntje heen, start bij het puntje. Gebruik steeds 4 stroken per hoorntje (1 vel bladerdeeg). Bekleed zo alle hoorntjes met bladerdeeg.

  2. Stap 5

    • 1 ei

    • 3 el suiker

    Kluts een ei los met een vork. Verdeel de bladerdeeg hoorntjes over de bakplaat en kwast alle hoorntjes in met het losgeklopte ei. Strooi de suiker erover.

  3. Stap 6

    Plaats de bakplaat met hoorntjes 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de hoorntjes hierna afkoelen en verwijder dan voorzichtig de vulling met alumiumfolie.

Chocodip verwarmen

  1. Stap 7

    • 1 beker Dr. Oetker Choco Dip Bruin

    Verwijder het deksel en aluminiumfolie van de chocodip. Zorg ervoor dat er geen restjes alluminiumfolie op de rand achterblijven. Verwarm hierna de geopende beker 1,5 minuut bij 300 Watt (niet op het rooster van de magnetron plaatsen).

  2. Stap 8

    • 1 zakje Dr. Oetker Nougatine

    Roer hierna de chocodip goed door. Indien nodig kun je het nog een of twee keer 20 seconden goed verwarmen. Let op dat je het juiste vermogen kiest en dat je de chocodop niet met lepel erin in de magnetron plaatst. Roer steeds na verwarmen door tot de chocodip volledig vloeibaar is. Doop de bovenste rand van de hoorntjes in de chocodip en daarna in een schaaltje met nougatine.

Banketbakkersroom maken

  1. Stap 9

    • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 400 ml water

    Doe het water en de mix voor banketbakkersroom in een beslagkom en meng het geheel met een mixer met garden op de middelste stand.

  2. Stap 10

    Klop het geheel een minuut op de hoogste stand tot een glad en romig mengsel.

  3. Stap 11

    Laat de banketbakkersroom hierna ongeveer 5 minuten opstijven in de koelkast. Vul vervolgens de spuitzak met het banketbakkersroom en verdeel hiermee de room over de bladerdeeghoorntjes.

Roomhoorntjes vullen

  1. Stap 12

    • 100 g zomerfruit (aardbeien, bramen, frambozen, blauwe bessen, kiwi)

    • Blaadjes munt

    Vul de hoorntjes bovenin af met wat zomerfruit zoals aardbeien, bramen, frambozen, blauwe bessen, kiwi en garneer met munt. Serveer op een bord of plank.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.