Deze geweldig lekkere chocoladetaart met verse rode vruchten en een vleugje mint is tongstrelend. Voor het maken van deze taart heb je geen oven nodig.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg een velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Verkruimel de mariabiscuits (250 g) in de keukenmachine of met een deegroller. Smelt de boter (100 g) en meng dit door de koekjes. Bekleed de springvorm met bakpapier. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Maria biscuits zijn droge koekjes en hebben daarom vaker wat meer boter nodig dan ander soort koekjes. Om ervoor te zorgen dat je deeg niet te kruimelig blijft, verkruimel dan eerst de koekjes en voeg langzaamaan de gesmolten boter toe totdat het koekkruim de juiste structuur heeft. Mocht je kruimeldeeg na 100 g boter nog te droog zijn, dan kun je beetje bij beetje iets meer boter toevoegen dan aangegeven, totdat je een vast deeg hebt. Druk deze vervolgens goed aan met de bolle kant van een lepel.
Verwarm de slagroom (400 ml) in een pannetje maar laat deze niet koken. Breek of hak de pure chocolade (300 g) in stukjes en doe deze in een vuurvaste kom. Schenk de warme slagroom op de chocolade en roer tot alles is gesmolten.
Verdeel de chocoladevulling over de kruimelbodem en zet de vorm in de koelkast. Laat de no bake-chocoladetaart ten minste 2,5 uur opstijven.
Verdeel de frambozen (200 g) op de rand van de taart en de blauwe bessen (300 g) in het midden. Garneer met verse munt (2 takjes).
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.