Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Moederdag chocoladetaart

Moederdag chocoladetaart

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Chocolade moederdagtaart
Item 1 of 1
Moederdag chocoladetaart
info
Benodigdheden
Stappen

Mooi en ook nog eens ontzettend lekker! Verras de allerliefste moeder met een heerlijke chocoladetaart met vers fruit.

30 min.Bereidingstijd
150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
16Porties
ChocoladeFruitChocoladetaartTaartMoederdagThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Maria biscuit
    250 g
    Maria biscuit
  • Pure chocolade
    300 g
    Pure chocolade
  • Verse slagroom (onbereid)
    400 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Aardbeien
    100 g
    Aardbeien

 

  • Blauwe bessen
    100 g
    Blauwe bessen
  • Bramen
    75 g
    Bramen
  • Frambozen
    100 g
    Frambozen
  • Amandelen
    1 handje(s)
    Amandelen

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Pan
    Pan
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

2. Taartbodem maken

Smelt de boter (100 g) in een steelpannetje. Neem van het vuur en roer de verkruimelde biscuitjes (250 g) erdoor.

Bedek de bodem van de springvorm hiermee en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

3. Chocoladetaart maken

Breek de pure chocolade (300 g) in blokjes.

Verwarm de slagroom (400 ml) in een steelpannetje.

Roer de blokjes chocolade erdoor, totdat de chocolade volledig gesmolten is.

Verdeel de chocoladevulling over de bodem. Zet de vorm in de koelkast en laat de chocoladetaart ten minste 2,5 uur opstijven.

4. Moederdagtaart decoreren

Halveer de aardbeien (100 g), laat de kroontjes eraan. Verdeel het fruit (alle aardbeien, blauwe bessen, bramen en frambozen) speels over de taart in de vorm van een halve maan. Hierdoor krijgt de bovenkant van de taart een speelse uitstraling.

Decoreer tot slot met grofgehakte amandelen (1 handje).

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.