Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Moederdag chocoladetaart

Mooi en ook nog eens ontzettend lekker. Verras de liefste moeders met een heerlijke chocoladetaart met vers fruit.

Bereiden

30 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

Taartbodem maken

  1. Stap 2

    • 100 g boter

    • 250 g maria biscuit

    Smelt de boter in een steelpannetje. Neem van het vuur en roer de verkruimelde biscuitjes erdoor.

  2. Stap 3

    Bedek de bodem van de springvorm hiermee en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

Chocoladetaart maken

  1. Stap 4

    • 300 g pure chocolade

    Breek de chocolade in blokjes.

  2. Stap 5

    • 400 ml slagroom

    Verwarm de slagroom in een steelpannetje.

  3. Stap 6

    Roer de blokjes chocolade erdoor, totdat de chocolade volledig gesmolten is.

  4. Stap 7

    Verdeel de chocoladevulling over de bodem. Zet de vorm in de koelkast en laat de chocoladetaart ten minste 2,5 uur opstijven.

Moederdagtaart decoreren

  1. Stap 8

    • 100 g aardbeien

    • 100 g blauwe bessen

    • 75 g bramen

    • 100 g frambozen

    Halveer de aardbeien, laat de kroontjes eraan. Verdeel het fruit speels over de taart in de vorm van een halve maan. Hierdoor krijgt de bovenkant van de taart een speelse uitstraling.

  2. Stap 9

    • 1 handje amandelen (grofgehakt)

    Decoreer tot slot met de amandelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.