Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Appeltjes in een bladerdeegruitje

Appeltjes in een bladerdeegruitje

Dit recept is van: Maartjebakt

  1. Appeltjes in een bladerdeegruitje
Item 1 of 1
Appeltjes in een bladerdeegruitje
info
Benodigdheden
Stappen
Een makkelijk en heerlijk herfst recept. Leuk om met de kinderen te maken!
20 min.Bereidingstijd
25 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
- plak de het bladerdeeg aan elkaar met een beetje ei -voeg rozijnen toe -serveer met warme abrikozen jam
AppelsThema receptenBakken met kinderenFruitZoete receptenGebak

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 pakje (diepvries) bladerdeeg
  • 2 a 3 appels
  • 1 eetlepel custard
  • 2 eetlepels suiker

 

  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1 losgeklopt ei
  • Optioneel: amandelschaafsel

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Eetlepel en theelepel

Stappen

Stap: 1

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Stap: 2

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en leg ze uit op je werkblad

Stap: 3

Schil ondertussen de appels en snijd deze in blokjes. Voeg hier de suiker, custard en kaneel toe en meng goed door.

Stap: 4

Prik van de rechter bovenhoek naar de linker onderhoek een aantal gaatjes met een vork. Verdeel vervolgens de appel over het bladerdeeg en vouw deze dicht. Plaats de ruitjes op de bakplaat

Stap: 5

Bestrijk de ruitjes met het ei en bestrooi eventueel met wat amandelschaafsel. En bak de ruitjes gedurende 25 minuten goudbruin.

Over dit recept

Dit recept is van Maartjebakt

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.