Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Cupcake met chocolade en kokos maar dan anders

Cupcake met chocolade en kokos maar dan anders

Dit recept is van: Mariekebaksels

  1. Cupcake met chocolade en kokos maar dan anders
Item 1 of 1
Cupcake met chocolade en kokos maar dan anders
info
Benodigdheden
Stappen
Deze cupcake (die ook prima als taart te maken is) is snel te maken en bevat maar 3 ingrediënten en is glutenvrij, lactosevrij en laag in koolhydraten. Hierdoor kun je bij een feestelijke gelegenheid heel snel en gemakkelijk mensen die met deze diëten rekening moeten houden verrassen met een heerlijke traktatie.
10 min.Bereidingstijd
20 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Als je alle ingrediënten 4x vermenigvuldigd bak je met dit recept ook een heerlijke taart met een doorsnede van 20cm die voor heel veel diëten geschikt is. Handig voor bijvoorbeeld een kinderfeestje wanneer 1 van de feestvierders geen gluten en/of lactose mag!
Lifestyle receptenGlutenvrij bakkenLactosevrij bakkenVegetarisch bakkenThema receptenBakken met kinderenKindertraktatiesBrunchHigh teaVerjaardagZoete receptenGebakTaartChocoladetaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 50 gram extra pure chocolade (74%)
  • 1,5 eetlepel kokosrasp

Keukenspullen

  • Mengkom
  • Klein schaaltje of beker
  • Glazen of metalen schaaltje
  • Pannetje
  • Handmixer
  • Spatel
  • Siliconen cupcakevorm
  • Bakpapier 15x15cm

Stappen

Stap: 1

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht oven)

Stap: 2

Splits het ei en zet het eigeel even in een schaaltje of beker weg. Je gaat eerst met het eiwit aan de slag.

Stap: 3

Mix het eiwit in de mengkom met een handmixer tot stijve pieken.

Stap: 4

Smelt de chocolade au bain Marie in de glazen of metalen schaal en laat dan de chocolade iets afkoelen (maar nog wel zacht laten).

Stap: 5

Prik de dooier kapot in het schaaltje of de beker. Voeg beetje bij beetje de dooier toe aan de chocolade en klop ze er met een garde doorheen. Misschien lijkt het in het begin alsof de chocolade in de schift raakt, maar zodra de hele dooier er al kloppende aan toe worden gevoegd, zal het een homogene massa worden.

Stap: 6

Spatel vervolgens voorzichtig 1 eetlepel koksrasp en het eiwit in drie delen door het chocoladebeslag tot een egale massa.

Stap: 7

Knip het bakpapier aan alle vier de kanten 5cm in en vouw het papier in een cupcakevorm

Stap: 8

Schenk het beslag in de cupcakevorm. Bestrooi met een 1/2 eetlepel kokosrasp

Stap: 9

Bak in circa 20-25 minuten gaar. Laat iets afkoelen. Bestrooi eventueel met cacao of serveer het met vers rood fruit.

Over dit recept

Dit recept is van Mariekebaksels

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.