Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Chocolade-roomkaastaart

Chocolade-roomkaastaart

Dit recept is van: Corrnelie5749

  1. Chocolade-roomkaastaart
  2. Chocolade-roomkaastaart
Item 1 of 2
Chocolade-roomkaastaart
info
Benodigdheden
Stappen
Een heerlijke taart die zacht en romig is, vol van smaak met chocolade. Genieten tijdens de winter of als dessert tijdens de feestdagen
15 min.Bereidingstijd
300 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
De taart is maximaal twee dagen houdbaar in de koelkast. Zonder het fruit kun je de taart ook invriezen.
Lifestyle receptenGlutenvrij bakkenThema receptenFeestdagenKerstWinterVerjaardagZoete receptenDessertsTaartChocoladetaartKwarktaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 125 g rijstebloem
  • 25 + 100 g fijne kristalsuiker
  • 25 g lichte ruwe rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker
  • 75 g boter, in blokjes, op kamertemperatuur
  • 100 g pure chocolade
  • 400 g lichte of halfvolle verse roomkaas

 

  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g Griekse Yoghurt
  • 2 middelgrote eieren, op kamertemperatuur
  • Optioneel: 100 g diepvriesbosvruchten en 2 eetl kersenjam
  • Plantaardige olie, om in te vetten

Keukenspullen

  • springvorm 18 cm doorsnee met bakpapier
  • mixer met deeghaken en garde
  • weegschaal
  • oven met bakplaat
  • koelkast

Stappen

Stap: 1

Verhit de oven tot 180 graden Celcius (gasstand 3) en schuif een bakplaat net onder het midden. Vet een springvorm van 18 cm doorsnee en 6 cm diep (20 cm kan eventueel ook) in met olie, let erop dat je niet teveel olie gebruikt, en bekleed de bodem met bakpapier.

Stap: 2

Meng de rijstebloem en beide soorten suiker ( 25 g fijne kristalsuiker en 25 g lichte ruwe rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker). Voeg de boter toe en kneed dit tot een samenhangend kruimelig mengsel. Stort het in de voorbereide vorm en druk het met de vingertoppen of bolle kant van een lepel tot een gelijkmatige laag. Bak de bodem in de oven circa 15 minuten lichtbruin. Neem de vorm uit de oven en zet hem op een taartrooster.

Stap: 3

Smelt voor de vulling de chocolade in een vuurvaste schaal in de magnetron of op een pan met een laagje net niet kokend water. Klop met een handmixer in een mengkom de verse roomkaas met 100 gram fijne kristalsuiker en de vanille-extract door elkaar. Klop de yoghurt en de eieren een voor een hierdoor. Als alles is vermengd, voeg je al roerend de gesmolten chocolade toe en klop tot het mengsel glad is. Giet de vulling op de voorgebakken bodem en schud voorzichtig de bovenkant glad.

Stap: 4

Bak de kwarktaart 20 minuten in de oven (hij moet langs de rand stevig zijn, maar in het midden wiebelig). Open de ovendeur niet! Schakel de oven uit en laat de taart 1 uur in de oven afkoelen; hij gaart nog rustig na en dit voorkomt dat de bovenkant barst. Zet de oven daarna in de koelkast (het liefst voor een nacht).

Stap: 5

Haal voor het serveren de rand van de vorm los met een spatel. Ter decoratie en aanvulling kun je de 100 gram diepvriesbosvruchten (ontdooid en uitgelekt) mengen met twee eetlepels jam en dit op de taart scheppen. Eet smakelijk!

Over dit recept

Dit recept is van Corrnelie5749

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.