Een overheerlijke amandel-chocoladetaart naar traditioneel Italiaanse recept: Torta Caprese van zelfrijzend amandel bakmeel, dus glutenvrij. Versier hem met een zelfbedacht mandala of gebruik een bestaand sjabloon om de taart met poedersuiker te decoreren!
Knip een sierlijk sjabloon uit papier om de taart extra mooi te decoreren met poedersuiker. Je vindt diverse mandala-sjablonen op internet.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C).
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, vet de zijkanten in met boter en bestuif met wat bloem.
Smelt de pure chocolade (200 g) au bain-marie en laat iets afkoelen. Splits de eieren (5 stuks) en klop de eiwitten in een vetvrije beslagkom met een mixer met garden tot stijve pieken.
Klop met een mixer met garden de boter (175 g) samen met de suiker (175) zacht. Voeg de eidooiers, het Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (200 g) en de gesmolten chocolade toe en mix het geheel op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad beslag.
Spatel er vervolgens voorzichtig de opgeklopte eiwitten doorheen, zodat er een luchtig beslag ontstaat.
Verdeel het glutenvrije beslag over de springvorm en bak in de oven in 45 minuten gaar.
Laat de chocoladetaart afkoelen en garneer met de poedersuiker.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.