Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Torta Caprese (Amandel-chocoladetaart)

Een overheerlijke amandel chocoladetaart naar traditioneel Italiaanse recept: Torta Caprese van zelfrijzend amandel bakmeel, dus glutenvrij. Versier hem met een zelfbedacht mandala of gebruik een bestaand sjabloon om de taart met poedersuiker te decoreren.

Bereiden

60 min

Baktijd

45 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, vet de zijkanten in met boter en bestuif met wat bloem.

  2. Stap 2

Glutenvrij chocolade beslag maken

  1. Stap 3

    • 200 g pure chocolade

    Smelt de chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen.

  2. Stap 4

    • 5 eieren

    Splits de eieren en klop de eiwitten in een vetvrije beslagkom met een mixer met garden tot stijve pieken.

  3. Stap 5

    • 175 g boter (kamertemperatuur)

    • 175 g kristalsuiker

    Klop met een mixer met garden de boter samen met de suiker zacht.

  4. Stap 6

    • 200 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    Voeg de eidooiers, het zelfrijzend amandelbakmeel en de gesmolten chocolade toe en mix het geheel op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad beslag.

  5. Stap 7

    Spatel er vervolgens voorzichtig de opgeklopte eiwitten doorheen zodat er een luchtig beslag ontstaat.

Glutenvrije chocoladetaart bakken

  1. Stap 8

    Verdeel het glutenvrije beslag over de springvorm en bak in de oven in 45 minuten gaar.

  2. Stap 9

    • 2 el poedersuiker

    Laat de chocoladetaart afkoelen en garneer met de poedersuiker.

    Sjabloon

    Knip een sierlijk sjabloon uit papier om de taart extra mooi te decoreren met poedersuiker. Je vindt diverse mandala sjablonen op internet.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.