Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Torta Caprese (Amandel-chocoladetaart)

Torta Caprese (Amandel-chocoladetaart)

Glutenvrij

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Torta Caprese
Item 1 of 1
Torta Caprese (Amandel-chocoladetaart)
info
Benodigdheden
Stappen

Een overheerlijke amandel-chocoladetaart naar traditioneel Italiaanse recept: Torta Caprese van zelfrijzend amandel bakmeel, dus glutenvrij. Versier hem met een zelfbedacht mandala of gebruik een bestaand sjabloon om de taart met poedersuiker te decoreren!

60 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
Sjabloon

Knip een sierlijk sjabloon uit papier om de taart extra mooi te decoreren met poedersuiker. Je vindt diverse mandala-sjablonen op internet.

ChocoladeTaartGlutenvrij bakkenChocoladetaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Pure chocolade
    200 g
    Pure chocolade
  • Ei
    5 null
    Ei
  • Boter (op kamertemperatuur)
    175 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Suiker (kristalsuiker)
    175 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    200 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
  • Poedersuiker
    2 el (eetlepels)
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Torta Caprese recept video

2. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C).

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, vet de zijkanten in met boter en bestuif met wat bloem.

3. Glutenvrij chocoladebeslag maken

Smelt de pure chocolade (200 g) au bain-marie en laat iets afkoelen. Splits de eieren (5 stuks) en klop de eiwitten in een vetvrije beslagkom met een mixer met garden tot stijve pieken.

Klop met een mixer met garden de boter (175 g) samen met de suiker (175) zacht. Voeg de eidooiers, het Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (200 g) en de gesmolten chocolade toe en mix het geheel op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad beslag.

Spatel er vervolgens voorzichtig de opgeklopte eiwitten doorheen, zodat er een luchtig beslag ontstaat.

4. Glutenvrije chocoladetaart bakken

Verdeel het glutenvrije beslag over de springvorm en bak in de oven in 45 minuten gaar.

Laat de chocoladetaart afkoelen en garneer met de poedersuiker.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.