Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Frambozen macarons

Frambozen macarons

Dit recept is van: Annet

  1. frambozen macarons
Item 1 of 1
Frambozen macarons
info
Benodigdheden
Stappen

Macarons… wie houdt er niet van? Ze zijn best lastig te maken, dus volg de aanwijzingen goed op. En denk maar zo: er is bijna niemand die het de eerste keer meteen lukt om de perfecte macarons te bakken. Oefening baart kunst!

30 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
35-40Porties
MacaronsFrambozenGlutenvrij bakkenKoekjesLenteValentijnHigh tea

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Frambozen
    100 g
    Frambozen
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    2 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Ei
    100 g (gram)
    Ei
  • Suiker (kristalsuiker)
    210 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    150 g
    Boter (ongezouten roomboter)

 

  • Amandelmeel
    150 g (gram)
    Amandelmeel
  • Eiwit
    110 g
    Eiwit
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
  • Poedersuiker
    100 g (gram)
    Poedersuiker
  • Water
    40 ml
    Water

Keukenspullen

  • Blender
    Blender
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Thermometer
    Thermometer
  • Pan
    Pan
  • Garde
    Garde
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    2 Stuk(s)
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Glad spuitmondje
    2 Stuk(s)
    Glad spuitmondje
    Bestel dit product online
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Siliconenmat
    Siliconenmat

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Maak een frambozenvulling

Breng de frambozen (100 g, mag uit de diepvries) met het water aan de kook. Kook de frambozen gaar en maak er in de blender - of met een staafmixer - een puree van.

Week de Dr. Oetker Gelatine (2 blaadjes) in een schaaltje met koud water en klop het ei (1 stuks) los in een mengkom.

Breng in een pan de frambozenpuree en de suiker (60 g) samen aan de kook. Haal het mengsel van de warmtebron.

Voeg al roerend een deel van het warme mengsel bij het losgeklopte ei. Roer dit voldoende en giet het eiermengsel terug in de pan van de frambozenpuree.

Verwarm het mengsel opnieuw. Let op: blijf voortdurend roeren! Wacht tot het mengsel indikt. Neem nu de pan van de warmtebron en voeg de roomboter (150 g) in blokjes toe. Voeg als laatste de gelatine met aanhangend vocht toe en roer deze door het mengsel. Laat de vulling opstijven en afkoelen, afgedekt met folie.

2. Macarons bereiden

Doe het water (40 g) met de suiker (150 g) in een pan. Laat dit staan zodat de suiker op kan lossen in het water. 

Weeg de poedersuiker (100 g) en de amandelmeel (150 g) af. Doe dit in een blender en zeef het mengsel. Herhaal deze stap nogmaals. Splits de eieren (100 g, ongeveer 2 eieren). Zet de eierdooiers apart, deze heb je niet meer nodig. 

Voeg eiwitten (55 g) toe en maak er een dikke pasta van. Voeg als laatste evt. de kleurstof toe.

Doe de andere helft van de eiwitten (55 g) in de kom en laat even staan.

Zet het water met de suiker op de warmtebron en breng de suiker aan de kook tot 118 graden. Gebruik hiervoor een thermometer. Roer niet in de suiker, anders ontstaan er suikerkristallen. Begin met het kloppen van de eiwitten zodra de suiker 118 graden is. (De eiwitten zijn stijf als je de kom op zijn kop houdt en deze in de kom blijven.) Zet de mixer op halve snelheid zodra de suikertemperatuur 121 graden is. Giet de suikersiroop in een dun straaltje bij de stijf geslagen eiwitten. Verhoog de snelheid weer tot maximaal.

Blijf het eiwit kloppen tot het afgekoeld is. Dit kan 5 tot 8 minuten duren. 

Voeg nu 1/3 van het eiwit toe aan de amandelpasta. Vouw het beslag voorzichtig om. Voeg vervolgens het overgebleven eiwit in twee delen toe. Zodra je een aaneengesloten 8 kunt ‘schrijven’ op je beslag, de spatel wordt gebruikt als een ‘pen’, is het klaar. Stop dat met vouwen. 

Eieren splitsen?

Zorg dat er bij het splitsen van de eieren absoluut geen eigeel bij het eiwit komt! Zet de eierdooier apart, deze heb je niet meer nodig.

Vetvrij materiaal

Zorg dat je mixer en je kom brandschoon zijn. Als er iets vet in de kom zit zal je eiwit niet stijf worden.

3. Macarons bakken

Doe het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje. Neem een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconenmat. Spuit kleine hoopjes op de bakplaat van ongeveer 3 centimeter doorsnede. Houdt voldoende ruimte tussen de hoopjes. De hoopjes lopen nog iets uit. Tik de bakplaat een aantal keren op je werkblad zodat de luchtbelletjes kunnen ontsnappen. 

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bak de macarons in ongeveer 15 – 18 minuten gaar. Laat de macarons afkoelen op het bakpapier. 

Spuit op de helft van de macarons de afgekoelde frambozenvulling. Doe de niet gevulde schelpen op de gevulde schelpen. En…. je macarons zijn klaar.

Macarons zijn de volgende dag het lekkerst. Zorg bij het serveren dat de macarons op kamertemperatuur zijn. 

Blijft er frambozenvulling over? Vries het in voor de volgende keer! 

Siliconenmat

Bakpapier kan rimpelen, waardoor de macarons niet mooi rond worden. Gebruik dus liefst een siliconenmat.

Meer macarons recepten

  1. Macarons
    Moeilijker
    4
    80 min.
  2. Frambozen macarons
    Erg moeilijk
    4
    30 min.
  3. Chocolade macarons met frambozencrème
    Erg moeilijk
    4
    30 min.
  4. Blauwe macarons
    Moeilijker
    2
    40 min.
  5. Frambozen macarons met Madame Loulou
    Erg moeilijk
    0
    30 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.