Met een beetje hulp van Dr. Oetker en Madame Loulou bak je in een handomdraai (glutenvrije) lava cakejes. Door de kenners ook wel moelleux genoemd: heerlijke chocoladecakejes met een vloeibare kern, eet smakelijk!
Dat kan natuurlijk ook! Gebruik hiervoor de Madame Loulou Lava cakemix en volg de stappen voor het bereiden van de glutenvrije lava cakes.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Dr. Oetker Verwen Lava Cakes
Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 210° C (hete lucht oven) of 230° C (gas en elektrische oven). Leg het zakje chocoglazuur uit de verpakking 10 minuten in een kom of pannetje met heet water.
Vet de vormpjes in met boter en bestuif deze met bloem of vet royaal in met bakspray. Plaats de vormpjes op de bakplaat (niet op een rooster).
Glutenvrije lava cakes
Verwarm de oven voor op 170° C (hete lucht oven) of 180° C (gas en elektrische oven)
Dr. Oetker Verwen Lava Cakes
Doe de lava cakes mix (1 pak) met de eieren (2 stuks) in een beslagkom en mix het met een mixer met gardes 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag.
Haal het zakje chocoglazuur uit het water en roer het vloeibare glazuur met een spatel door het beslag.
Glutenvrije lava cakes
Doe de Madame Loulou Lava cakemix (250 g) in een in de mengkom en voeg er vervolgens de boter (160 g) en eieren (100 g, ca. 2 stuks) aan toe. Mix de ingrediënten met een mixer ongeveer 3 minuten goed door elkaar.
Giet vervolgens het mengsel in de ingevette schaaltjes.
Dr. Oetker Verwen Lava Cakes
Plaats de bakplaat iets onder het midden van de voorverwarmde oven en bak de cakejes in 8 tot 10 minuten. Let op dat de bovenkant niet te donker wordt en houdt de deur van de oven zoveel mogelijk dicht.
Laat de cakejes 10 minuten afkoelen. Keer hierna de vormpjes om op een bordje en serveer direct met bijvoorbeeld poedersuiker en frambozen. De choco kern in de cake is dan nog vloeibaar.
Glutenvrije lava cakes
Bak de lava cakes voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Is het lava cakeje gerezen en is de bovenzijde droog? Dan zijn ze meestal goed. Keer het schaaltje om op een bord en serveer direct. Serveer met frambozen of ander fruit.