Een heerlijk romige cheesecake met een laagje frisse lemon curd on top. Niet alleen heel erg lekker, maar deze cheesecake is ook nog eens glutenvrij!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 120°C / hetelucht 110°C). Bekleed een bakvorm van 24 cm met bakpapier.
Maal de biscuits (260 g) fijn. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt hier de boter (35 g) in. Meng de koekkruimels erdoor en verdeel dit over de bodem van de bakvorm. Druk het plat met een lepel en zet in de koelkast.
Neem een mengkom en mix hierin een aantal minuten de roomkaas (600 g) samen met de suiker (200 g) tot een zacht en glad geheel. Voeg dan de zure room (250 g), een beetje citroensap (3 el) en het Dr. Oetker Vanille Aroma (1 tl) toe en meng goed. Zet de mixer weg en schep nu één voor één de eieren (3 stuks) er doorheen. Het is belangrijk dat je dit niet met de mixer doet. Giet het mengsel in de bakvorm. Zet de taart voor 65 minuten in de voorverwarmde oven. Wanneer de taart klaar is zet je de oven op een kier (en uit) en laat je hem op deze manier een uur afkoelen.
Haal de cheesecake hierna uit de oven en maak de zijkanten voorzichtig los met een mesje. Zet de cheesecake wanneer hij op kamertemperatuur is voor minstens vier uur in de koelkast om op te stijven. Smeer vervolgens een lekkere laag lemon curd boven op de cheesecake, zo dik als je zelf wilt!