📦 Let op: Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later aankomen.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Tips & Tricks
Recepten
Glutenvrije cheesecake met lemoncurd

Glutenvrije cheesecake met lemoncurd

Dit recept is van: Manon

lemon curd cheesecake
Glutenvrije cheesecake met lemoncurd
Info Benodigdheden Stappen

Een heerlijk romige cheesecake met een laagje frisse lemon curd on top. Niet alleen heel erg lekker, maar deze cheesecake is ook nog eens glutenvrij!

10 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Limoen Taart Cheesecake Lemoncurd Glutenvrij
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    35 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    260 g
    Biscuits (glutenvrij)
  • Roomkaas
    600 g
    Roomkaas
  • Suiker (fijne)
    200 g
    Suiker (fijne)
  • Citroensap
    3 el (eetlepels)
    Citroensap

 

  •  
    250 g
    Zure room
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    Productdetails
    ${ error }
    € 1,09
  • Ei
    3 stuks
    Ei
  •  
    1 Potje(s)
    Lemoncurd

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
    ${ error }
    € 49,00
  • Spatel
    Spatel
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Productdetails
    ${ error }
    € 13,29
  • Lepel
    Lepel

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 120°C / hetelucht 110°C). Bekleed een bakvorm van 24 cm met bakpapier.

2. Cheesecake bodem maken

Maal de biscuits (260 g) fijn. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt hier de boter (35 g) in. Meng de koekkruimels erdoor en verdeel dit over de bodem van de bakvorm. Druk het plat met een lepel en zet in de koelkast.

3. Cheesecake maken

Neem een mengkom en mix hierin een aantal minuten de roomkaas (600 g) samen met de suiker (200 g) tot een zacht en glad geheel. Voeg dan de zure room (250 g), een beetje citroensap (3 el) en het Dr. Oetker Vanille Aroma (1 tl) toe en meng goed. Zet de mixer weg en schep nu één voor één de eieren (3 stuks) er doorheen. Het is belangrijk dat je dit niet met de mixer doet. Giet het mengsel in de bakvorm. Zet de taart voor 65 minuten in de voorverwarmde oven. Wanneer de taart klaar is zet je de oven op een kier (en uit) en laat je hem op deze manier een uur afkoelen.

4. Cheesecake bakken

Haal de cheesecake hierna uit de oven en maak de zijkanten voorzichtig los met een mesje. Zet de cheesecake wanneer hij op kamertemperatuur is voor minstens vier uur in de koelkast om op te stijven. Smeer vervolgens een lekkere laag lemon curd boven op de cheesecake, zo dik als je zelf wilt!

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.