Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Glutenvrije cheesecake met lemoncurd

Glutenvrije cheesecake met lemoncurd

Dit recept is van: Manon

  1. lemon curd cheesecake
Item 1 of 1
Glutenvrije cheesecake met lemoncurd
info
Benodigdheden
Stappen

Een heerlijk romige cheesecake met een laagje frisse lemon curd on top. Niet alleen heel erg lekker, maar deze cheesecake is ook nog eens glutenvrij!

10 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
LimoenTaartCheesecakeLemoncurdGlutenvrij bakken

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    35 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    260 g
    Biscuits (glutenvrij)
  • Roomkaas
    600 g
    Roomkaas
  • Suiker (fijne)
    200 g
    Suiker (fijne)
  • Citroensap
    3 el (eetlepels)
    Citroensap

 

  •  
    250 g
    Zure room
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Lemoncurd
    1 Potje(s)
    Lemoncurd

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 120°C / hetelucht 110°C). Bekleed een bakvorm van 24 cm met bakpapier.

2. Cheesecake bodem maken

Maal de biscuits (260 g) fijn. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt hier de boter (35 g) in. Meng de koekkruimels erdoor en verdeel dit over de bodem van de bakvorm. Druk het plat met een lepel en zet in de koelkast.

3. Cheesecake maken

Neem een mengkom en mix hierin een aantal minuten de roomkaas (600 g) samen met de suiker (200 g) tot een zacht en glad geheel. Voeg dan de zure room (250 g), een beetje citroensap (3 el) en het Dr. Oetker Vanille Aroma (1 tl) toe en meng goed. Zet de mixer weg en schep nu één voor één de eieren (3 stuks) er doorheen. Het is belangrijk dat je dit niet met de mixer doet. Giet het mengsel in de bakvorm. Zet de taart voor 65 minuten in de voorverwarmde oven. Wanneer de taart klaar is zet je de oven op een kier (en uit) en laat je hem op deze manier een uur afkoelen.

4. Cheesecake bakken

Haal de cheesecake hierna uit de oven en maak de zijkanten voorzichtig los met een mesje. Zet de cheesecake wanneer hij op kamertemperatuur is voor minstens vier uur in de koelkast om op te stijven. Smeer vervolgens een lekkere laag lemon curd boven op de cheesecake, zo dik als je zelf wilt!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.