Lekker en mooi! Wat wil je nog meer? Deze appeltaart is gemaakt met amandelbakmeel. Dat geeft de appeltaart een extra lekkere smaak en de taart is ook nog eens glutenvrij!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Wel de rozijnen (25 g) ongeveer 15 minuten in handwarm water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C) en plaats een rooster iets onder het midden van de oven.
Vet de rand van de springvorm in en span een stuk bakpapier op de bodem.
Mix de koude boter (200 g) samen met de witte basterdsuiker (200 g) en voeg dan het Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (250 g) en zout (1 snufje) toe. Meng dit met de mixer en kneed er vervolgens een samenhangend deeg van.
Druk het deeg uit op de bodem, verdeel het netjes, zodat het overal ongeveer even dik is.
Verdeel de rozijnen over het deeg en druk ze er een beetje in. Houd tenminste 1,5 cm deeg vrij vanaf de rand.
Was de appels (2 stuks), snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de kwarten in dunne partjes.
Meng hier de bruine basterdsuiker (1 el) en kaneel (1 tl) door de appelpartjes heen.
Zet de appelpartjes als een roos op het appeltaartdeeg en duw ze een beetje in. Begin aan de buitenrand en houd weer 1,5 cm deeg vrij. Leg ze een beetje over elkaar en werk langzaam naar het midden toe, zodat je een mooie roos krijgt.
Bak de glutenvrije Franse appeltaart in ongeveer 50 minuten gaar. Laat de appeltaart ten minste een uur afkoelen in de vorm op een rooster.
De Franse appeltaart zal eerst omhoogkomen in de oven, maar tijdens het afkoelen zal het deeg weer zakken.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.