Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Franse Appeltaart - glutenvrij

Franse Appeltaart - glutenvrij

Met amandel

Dit recept is van: Koopmans

  1. franse appeltaart glutenvrij recept
Item 1 of 1
Franse Appeltaart - glutenvrij
info
Benodigdheden
Stappen

Lekker en mooi! Wat wil je nog meer? Deze appeltaart is gemaakt met amandelbakmeel. Dat geeft de appeltaart een extra lekkere smaak en de taart is ook nog eens glutenvrij!

30 min.Bereidingstijd
50 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
Glutenvrij bakkenAppeltaartAppelsTaartMoederdagThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    25 g
    Rozijnen
  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Witte basterdsuiker
    200 g
    Witte basterdsuiker
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    250 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

 

  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Appel
    2 Stuk(s)
    Appel
  • Donkere basterdsuiker
    1 el (eetlepels)
    Donkere basterdsuiker
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Wel de rozijnen (25 g) ongeveer 15 minuten in handwarm water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog.

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C) en plaats een rooster iets onder het midden van de oven. 

Vet de rand van de springvorm in en span een stuk bakpapier op de bodem.

2. Appeltaartdeeg maken

Mix de koude boter (200 g) samen met de witte basterdsuiker (200 g) en voeg dan het Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (250 g) en zout (1 snufje) toe. Meng dit met de mixer en kneed er vervolgens een samenhangend deeg van. 

Druk het deeg uit op de bodem, verdeel het netjes, zodat het overal ongeveer even dik is. 

Verdeel de rozijnen over het deeg en druk ze er een beetje in. Houd tenminste 1,5 cm deeg vrij vanaf de rand. 

3. Appelroos maken

Was de appels (2 stuks), snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de kwarten in dunne partjes. 

Meng hier de bruine basterdsuiker (1 el) en kaneel (1 tl) door de appelpartjes heen.

Zet de appelpartjes als een roos op het appeltaartdeeg en duw ze een beetje in. Begin aan de buitenrand en houd weer 1,5 cm deeg vrij. Leg ze een beetje over elkaar en werk langzaam naar het midden toe, zodat je een mooie roos krijgt. 

4. Franse appeltaart bakken

Bak de glutenvrije Franse appeltaart in ongeveer 50 minuten gaar. Laat de appeltaart ten minste een uur afkoelen in de vorm op een rooster.

Bakken

De Franse appeltaart zal eerst omhoogkomen in de oven, maar tijdens het afkoelen zal het deeg weer zakken. 

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer recepten met appel

  1. Speculaas appeltaart
    Gemiddeld
    4
    25 min.
  2. Franse Appeltaart - glutenvrij
    Gemiddeld
    3
    30 min.
  3. No bake appel kaneelroom taart met amandelschaafsel
    Gemiddeld
    3
    20 min.
  4. Romige appeltaart - vegan
    Gemiddeld
    0
    35 min.
  5. Tarte tatin appel
    Gemiddeld
    3
    25 min.
  6. Appeltaart met abrikozen
    Gemiddeld
    3
    40 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.