Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Franse Appeltaart - glutenvrij

Lekker en mooi! Wat wil je nog meer? Deze appeltaart is gemaakt met amandelbakmeel. Dat geeft de appeltaart een extra lekkere smaak en de taart is ook nog eens glutenvrij.

Bereiden

30 min

Baktijd

50 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    • 25 g rozijnen

    Wel de rozijnen ongeveer 15 minuten in handwarm water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor en plaats een rooster iets onder het midden. 

  3. Stap 3

    Vet de rand van de springvorm in en span een stuk bakpapier op de bodem. 

Appeltaartdeeg maken

  1. Stap 4

    • 200 g boter (koude)

    • 200 g witte basterdsuiker

    • 250 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    • Snufje zout

    Mix de boter samen met de suiker en voeg dan het zelfrijzend amandelbakmeel en snufje zout toe. Meng dit met de mixer en kneed er vervolgens een samenhangend deeg van. 

  2. Stap 5

    Druk het deeg uit op de bodem, verdeel het netjes, zodat het overal ongeveer even dik is. 

  3. Stap 6

    Verdeel de rozijnen over het deeg en druk ze er een beetje in. Houd tenminste 1,5 cm deeg vrij vanaf de rand. 

Appelroos maken

  1. Stap 7

    • 2 appels

    Was de appels, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de kwarten in dunne partjes. 

  2. Stap 8

    • 1 el bruine basterdsuiker

    • 1 tl kaneel

    Meng hier de bruine basterdsuiker en kaneel door de appelpartjes heen. 

  3. Stap 9

    Zet de appelpartjes als een roos op het appeltaartdeeg en duw ze een beetje in. Begin aan de buitenrand, houd weer 1,5 cm deeg vrij (zie foto). Leg ze een beetje over elkaar en werk langzaam naar het midden toe, zodat je een mooie roos krijgt. 

Franse appeltaart bakken

  1. Stap 10

    Bak de glutenvrije Franse appeltaart in ongeveer 50 minuten gaar. Laat de appeltaart tenminste een uur afkoelen in de vorm op een rooster. 

    Bakken

    De Franse appeltaart zal eerst omhoog komen in de oven, maar tijdens het afkoelen, zal het deeg weer zakken. 

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.