Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Glutenvrije slof met topping van witte chocolade

Glutenvrije slof met topping van witte chocolade

Dit recept is van: Corrnelie5749

  1. Glutenvrije slof met topping van witte chocolade
  2. Glutenvrije slof met topping van witte chocolade
  3. Glutenvrije slof met topping van witte chocolade
Item 1 of 3
Glutenvrije slof met topping van witte chocolade
info
Benodigdheden
Stappen
Een heerlijke slof met een originele topping van mascarpone en witte chocolade. Te decoreren met frambozen of bramen. Recept is voor twee slofvormen en 1 maal een topping. Verdubbel het recept voor de topping of maak voor de tweede slof een andere topping. Een slof zonder topping is ook in te vriezen.
40 min.Bereidingstijd
90 min.Bak- of opstijftijd
Lifestyle receptenGlutenvrij bakkenThema receptenHigh teaVerjaardagZoete receptenGebak

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 200 g witte rijstmeel
  • 60 g boekweitmeel
  • 30 g tapiocameel
  • 180 g boter, op kamertemperatuur
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2 tl bakpoeder

 

  • snuf zout
  • 150 g amandelspijs
  • optioneel; rasp van een halve citroen
  • 75 g witte chocolade
  • 150 g mascarpone
  • doosje frambozen

Keukenspullen

  • 2 slofvormen
  • mixer met deeghaken en met garde
  • keukenfolie en bakpapier

Stappen

Stap: 1

Meng de boter, suiker, een half ei (andere helft bewaren), zout en eventueel citroenrasp door elkaar tot een romig geheel. Voeg de bloem en bakpoeder toe en kneed dit met de mixer of je handen tot een mooi deeg. Maak een plak van het deeg, verpak deze in keukenfolie en leg hem minstens één uur in de koelkast.

Stap: 2

Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit tot ongeveer 8 mm dikte. Steek met de sloffenring de boem uit, haal het overtollige deeg weg en vet de sloffenring in. Zet deze weer om het deeg heen. Herhaal deze stap met een tweede sloffenring.

Stap: 3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneed de amendelspijs met het halve ei. Verdeel het over de twee bodems. Zorg ervoor dat je de buitenste rand van ongeveer 1 cm vrij laat van spijs. Bak de slof in 25-30 minuten op 180 graden. Verwijder na het bakken direct de ring en laat de bodem goed afkoelen.

Stap: 4

Topping bereiden (voor 1 slof): Hak de witte chocolade in kleine stukjes en smelt dit au-bain-marie. Klop de mascarpone in een kom los. Giet heel langzaam de witte chocolade al kloppend bij de mascarpone. Verdeel de witte chocolade/mascarpone crème over de slofbodem. Decoreer als laatste de slof met de frambozen. Serveer de slof direct en bestrooid met eventueel wat poedersuiker. Eventueel kun je de slof bewaren in de koelkast. Haal hem ongeveer twee uur van te voren eruit, zodat de crème op kamertemperatuur kan komen en niet te hard is.

Over dit recept

Dit recept is van Corrnelie5749

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.