De nieuwe oogst is er! En wat bak jij vandaag? Heerlijke glutenvrije nieuwe oogsttaart met appels, peren en amandelbakmeel? Aan de slag!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 180°C).
Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en klem de ring erop. Vet de randen in met wat boter of bakspray.
Smelt wat roomboter (40 g) in een pannetje op laag vuur. Meng de lichtbruine basterdsuiker (200 g) en wat kaneel (1 tl) erdoor en laat vervolgens staan totdat de suiker goed versmolten is (niet roeren). Verdeel dit suikermengsel met een kwastje over de bodem van de springvorm.
Schil de peren (3-5 stuks, afhankelijk van de grootte) en snijd in lengterichting in partjes. Schil de appels (2 stuks) en rasp grof.
Smelt de rest van de roomboter (320 g) in een steelpannetje.
Klop eerst de eieren (4 stuks) los in een schaal of kom. Doe het Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (600 g), wat kaneel (1 tl) en het zout (1/2 tl) en meng in een grote kom. Meng de gesmolten boter en de losgeklopte eieren erdoor.
Voeg vervolgens het appelsap (400 ml) toe en meng dit tot een massa. Spatel de appelrasp door het beslag.
Leg de partjes peer in de springvorm op het gesmolten boter-suikermengsel. Verdeel daarna het glutenvrij appelbeslag erover.
Bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is.
Laat de taart in de springvorm goed afkoelen. Verwijder de springvorm, plaats een bord of taartschaal op de bovenzijde en draai de glutenvrije nieuwe oogst appel- en perentaart om.
Deze taart is extra lekker als je hem serveert met een bolletje ijs of (warme) vanillesaus erover.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.