Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Nieuwe oogsttaart met appel en peer

De nieuwe oogst is er! En wat bak jij vandaag? Heerlijke glutenvrije nieuwe oogsttaart met appels, peren en amandelbakmeel? Aan de slag!

Bereiden

45 min

Baktijd

40 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en klem de ring erop. Vet de randen in met wat boter of bakspray.

Appel en peer vulling

  1. Stap 3

    • 40 g roomboter

    • 200 g lichtbruine basterdsuiker

    • 1 tl kaneel

    Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de lichtbruine basterdsuiker en de kaneel erdoor en laat vervolgens staan totdat de suiker goed versmolten is (niet roeren). Verdeel dit suikermengsel met een kwastje over de bodem van de springvorm.

  2. Stap 4

    • 3-5 peren

    • 2 appels (Elstar of Jonagold)

    Schil de peer en snijd in lengterichting in partjes. Schil de appels en rasp grof.

  3. Stap 5

    • 320 g roomboter

    Smelt de roomboter in een steelpannetje.

Maak een glutenvrij taartdeeg

  1. Stap 6

    • 4 eieren

    • 600 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    • 1 tl kaneel

    • ½ tl zout

    Klop eerst de eieren los in een schaal of kom. Doe het zelfrijzend amandelbakmeel, de kaneel en het zout en meng in een grote kom. Meng de gesmolten boter en de losgeklopte eieren erdoor.

  2. Stap 7

    • 400 ml appelsap

    Voeg vervolgens het appelsap toe en meng dit tot een massa. Spatel de appelrasp door het beslag.

  3. Stap 8

    Leg de partjes peer in de springvorm op het gesmolten boter-suikermengsel. Verdeel daarna het glutenvrij appelbeslag erover.

Bakken en serveren

  1. Stap 9

    Bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is.

  2. Stap 10

    Laat de taart in de springvorm goed afkoelen. Verwijder de springvorm, plaats een bord of taartschaal op de bovenzijde en draai de glutenvrije nieuwe oogst appel- en perentaart om.

    Serveertip

    Deze taart is extra lekker als je hem serveert met een bolletje ijs of (warme) vanillesaus erover.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.