Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Nieuwe oogsttaart met appel en peer

Nieuwe oogsttaart met appel en peer

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Nieuwe oogsttaart met appel en peer
Item 1 of 1
Nieuwe oogsttaart met appel en peer
info
Benodigdheden
Stappen

De nieuwe oogst is er! En wat bak jij vandaag? Heerlijke glutenvrije nieuwe oogsttaart met appels, peren en amandelbakmeel? Aan de slag!

45 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
AppelsPeerAppeltaartGlutenvrij bakken

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    360 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Lichtbruine basterdsuiker
    200 g
    Lichtbruine basterdsuiker
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Peer
    4 Stuk(s)
    Peer
  • Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
    2 Stuk(s)
    Appel (bijv. Elstar of Jonagold)

 

  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    600 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Appelsap
    400 ml
    Appelsap

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan (dikke bodem)
    Steelpan (dikke bodem)
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Rasp
    Rasp
  • Kom
    2 Stuk(s)
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Satéprikker
    Satéprikker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 180°C).

Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en klem de ring erop. Vet de randen in met wat boter of bakspray.

2. Appel- en peervulling

Smelt wat roomboter (40 g) in een pannetje op laag vuur. Meng de lichtbruine basterdsuiker (200 g) en wat kaneel (1 tl) erdoor en laat vervolgens staan totdat de suiker goed versmolten is (niet roeren). Verdeel dit suikermengsel met een kwastje over de bodem van de springvorm.

Schil de peren (3-5 stuks, afhankelijk van de grootte) en snijd in lengterichting in partjes. Schil de appels (2 stuks) en rasp grof.

Smelt de rest van de roomboter (320 g) in een steelpannetje.

3. Maak een glutenvrije taartdeeg

Klop eerst de eieren (4 stuks) los in een schaal of kom. Doe het Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (600 g), wat kaneel (1 tl) en het zout (1/2 tl) en meng in een grote kom. Meng de gesmolten boter en de losgeklopte eieren erdoor.

Voeg vervolgens het appelsap (400 ml) toe en meng dit tot een massa. Spatel de appelrasp door het beslag.

Leg de partjes peer in de springvorm op het gesmolten boter-suikermengsel. Verdeel daarna het glutenvrij appelbeslag erover.

4. Bakken en serveren

Bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is.

Laat de taart in de springvorm goed afkoelen. Verwijder de springvorm, plaats een bord of taartschaal op de bovenzijde en draai de glutenvrije nieuwe oogst appel- en perentaart om.

Serveertip

Deze taart is extra lekker als je hem serveert met een bolletje ijs of (warme) vanillesaus erover.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.