Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appel-rozijnencake - glutenvrij

Appels, rozijnen, kaneel en een lekkere amandelsmaak. Bak deze glutenvrije appel-rozijnencake vanaf de basis met Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel.

Bereiden

20 min

Baktijd

40 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 175°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en plaats een rooster net iets onder het midden.

  2. Stap 2

    Vet het bakblik in, of gebruik een stuk bakpapier.

Glutenvrij cakebeslag maken

  1. Stap 3

    • 1 appel (bijv. Elstar)

    • 1 tl kaneel

    • 25 g rozijnen

    Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 1 cm x 1 cm. Meng hier de rozijnen en de kaneel doorheen.

    Ander fruit

    Het is ook lekker om blauwe bessen of stukjes pruimen door het cakebeslag te mengen. 

  2. Stap 4

    • 100 g boter

    Smelt op een laag vuur de boter in een steelpan.

    Boter smelten

    Later de boter rustig smelten en zorg dat de boter niet gaat bruisen.

  3. Stap 5

    • 3 eieren

    • 125 g suiker

    • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

    • Snufje zout

    Klop in een beslagkom de eieren samen met de suiker, vanillesuiker en snufje zout tot een luchtige, lichtgele massa. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

    Eieren op kamertemperatuur

    Zorg dat bij een cake de eieren op kamertemperatuur zijn. Zo krijg je een luchtige cake.

  4. Stap 6

    • 150 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    Spatel hier rustig het Zelfrijzend Amandelbakmeel door heen.

  5. Stap 7

    Daarna schenk je de gesmolten boter erbij en spatel dit er weer voorzichtig doorheen. Zo blijft het beslag nog luchtig.

  6. Stap 8

    Spatel als laatste het appel-rozijnenmengsel door het cakebeslag en schenk het beslag in het bakblik.

Glutenvrije cake bakken

  1. Stap 9

    Bak de appel-rozijnencake in ongeveer 40 minuten gaar. Laat de appel-rozijnencake op een rooster afkoelen.

    Satéprikker

    Test met een satéprikker of de cake gaar is.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.