Appels, rozijnen, kaneel en een lekkere amandelsmaak. Bak deze heerlijke glutenvrije appel-rozijnencake vanaf de basis met Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 165°C) en plaats een rooster net iets onder het midden.
Vet het bakblik in, of gebruik een stuk bakpapier.
Schil de appel (1 stuk) en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 1 cm x 1 cm. Meng hier de rozijnen (25 g) en de kaneel (1 tl) doorheen.
Het is ook lekker om blauwe bessen of stukjes pruimen door het cakebeslag te mengen.
Smelt op een laag vuur de boter (100 g) in een steelpan.
Laat de boter rustig smelten en zorg dat de boter niet gaat bruisen.
Klop in een beslagkom de eieren (3 stuks) samen met de suiker (125 g), vanillesuiker (1 zakje) en snufje zout tot een luchtige, lichtgele massa. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Zorg dat bij een cake de eieren op kamertemperatuur zijn. Zo krijg je een luchtige cake.
Spatel hier rustig het Zelfrijzend Amandelbakmeel (150 g) door heen.
Daarna schenk je de gesmolten boter erbij en spatel dit er weer voorzichtig doorheen. Zo blijft het beslag nog luchtig.
Spatel als laatste het appel-rozijnenmengsel door het cakebeslag en schenk het beslag in het bakblik.
Bak de appel-rozijnencake in ongeveer 40 minuten gaar. Laat de appel-rozijnencake op een rooster afkoelen.
Test met een satéprikker of de cake gaar is.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.