Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Pepernoten - glutenvrij

Wil jij glutenvrije pepernoten bakken? Met dit recept bak je ze helemaal glutenvrij met zelfrijzend amandelbakmeel. Op de foto een lekker recept met chocolade. Je kunt ze natuurlijk ook maken zonder het chocolaagje, aan jou de keus!

Bereiden

15 min

Baktijd

12 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

90-110 bolletjes

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg bakpapier op de bakplaat.

Glutenvrij pepernoten deeg maken

  1. Stap 3

    • 50 g boter (op kamertemperatuur)

    • 150 g suiker

    Mix de boter met de suiker tot een glad geheel.

  2. Stap 4

    • 1 ei

    • 15 g koekkruiden

    • 200 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    Meng de koek- of speculaaskruiden door het zelfrijzend amandelmeel. Voeg het ei toe en mix het tot een samenhangend pepernotendeeg. Kneed het laatste gedeelte even met de hand na en plaats het deeg minstens 10 minuten in de koelkast.

Glutenvrije pepernoten bakken

  1. Stap 5

    Rol kleine bolletjes van ongeveer 1 cm doorsnee en leg ze op enige afstand van elkaar op de bakplaat en druk ze licht aan.

  2. Stap 6

    Bak de glutenvrije pepernoten ongeveer 12-15 gaar. Let op: ze zijn zacht als ze uit de oven komen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.