Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Glutenvrije pepernoten

Glutenvrije pepernoten

Dit recept is van: Koopmans

  1. Pepernoten - glutenvrij
Item 1 of 1
Glutenvrije pepernoten
info
Benodigdheden
Stappen

Wil jij glutenvrije pepernoten bakken? Met dit recept bak je ze helemaal glutenvrij met zelfrijzend amandelbakmeel. Op de foto zie je een lekker recept met chocolade, maar je kunt ze natuurlijk ook maken zonder het chocolaagje. Aan jou de keuze!

15 min.Bereidingstijd
12 min.Baktijd
Moeilijkheid
90-110 Porties
SinterklaasKruidnotenChocoladeGlutenvrij bakkenThema receptenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    50 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei
    1 null
    Ei
  • Koekkruiden
    15 g
    Koekkruiden
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    200 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C). Leg bakpapier op de bakplaat.

2. Glutenvrij pepernotendeeg maken

Mix de boter (50 g) met de suiker (150 g) tot een glad geheel.

Meng de koek- of speculaaskruiden (15 g) door het zelfrijzend amandelmeel (200 g).

Voeg het ei (1 stuks) toe en mix het tot een samenhangend pepernotendeeg.

Kneed het laatste gedeelte even met de hand na en plaats het deeg minstens 10 minuten in de koelkast.

3. Glutenvrije pepernoten bakken

Rol kleine bolletjes van ongeveer 1 cm doorsnee, leg ze op enige afstand van elkaar op de bakplaat en druk ze licht aan.

Bak de glutenvrije pepernoten in 12 à 15 minuten gaar.

Let op: ze zijn zacht als ze uit de oven komen.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer pepernoten recepten

  1. Vrolijke chocolade pepernoten
    Makkelijk
    0
    30 min.
  2. Pepernoten met witte chocolade
    Moeilijk
    0
    18 min.
  3. Glutenvrije pepernoten
    Makkelijk
    4
    15 min.
  4. Pepernoten lolly's
    Makkelijk
    1
    30 min.
  5. Arretjescake van pepernoten
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  6. Pepernotencake
    Gemiddeld
    5
    20 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.