Wil jij glutenvrije pepernoten bakken? Met dit recept bak je ze helemaal glutenvrij met zelfrijzend amandelbakmeel. Op de foto zie je een lekker recept met chocolade, maar je kunt ze natuurlijk ook maken zonder het chocolaagje. Aan jou de keuze!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C). Leg bakpapier op de bakplaat.
Mix de boter (50 g) met de suiker (150 g) tot een glad geheel.
Meng de koek- of speculaaskruiden (15 g) door het zelfrijzend amandelmeel (200 g).
Voeg het ei (1 stuks) toe en mix het tot een samenhangend pepernotendeeg.
Kneed het laatste gedeelte even met de hand na en plaats het deeg minstens 10 minuten in de koelkast.
Rol kleine bolletjes van ongeveer 1 cm doorsnee, leg ze op enige afstand van elkaar op de bakplaat en druk ze licht aan.
Bak de glutenvrije pepernoten in 12 à 15 minuten gaar.
Let op: ze zijn zacht als ze uit de oven komen.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.